Kumpio ir sūrio pyragas

Šiemet užsibrėžiau tokį tikslą – kad į darbą/univerą nešiuos savo pagamintus pietus. Nežinau dar, kaip išeis to laikytis, bet stengsiuos.  Ne tik dėl to, kad pigiau ar sveikiau, bet ir šiaip maistas skanesnis.  Tai vietoje įprastų ir jau labai labai nusibodusių sumuštinių išsikepiau visai nesaldų kumpio ir sūrio pyragą. Geras dalykas ne tik greitiems pietums, bet ir pusryčiams ar užkandžiui, tiesiog supjausčius gražiai ir patiekus su kokiu nors padažu. Taip aš ir padariau – kelias riekeles įsidėjau pietums, o likusiu pyragu pavaišinau svečius. Sakė, primena picą. O kai kasnors primena picą, vadinasi, skanu. 

Bet tai tikrai greitai pagaminamas ir gardus pyragas. Skaniausias dar šiltas, bet geras ir atvėsęs. Nepatarčiau tik į šaldytuvą dėti. O vietoj kumpio arba kartu su kumpiu galima ir kokias nors daržoves naudoti, tarkim, alyvuoges, keptus pievagrybius, svogūnus, papriką ir pan. Trumpai tariant, galima eksperimentuoti ir savo mėgstamiausią pyragą sukurti, kuris kuo puikiausiai tiks greitiems pietums ar užkandžiui.

Reikės:

  • Kumpio – 150 g.;
  • Fermentinio sūrio – 120 g.;
  • Sauja šviežio baziliko (arba 1 a.š. džiovinto);
  • Kvietinių miltų – 280 g.;
  • Kepimo miltelių – 2 a.š.;
  • Druskos – 1/4 a.š.;
  • Kiaušinio;
  • Pieno – 250 ml.;
  • Alyvuogių aliejaus – 2 v.š.
  1. Kubeliais supjaustome kumpį, sutarkuojame sūrį, o baziliką šiek tiek pasmulkiname. Viską kartu sumaišome.
  2. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, įmušame kiaušinį, supilame pieną bei aliejų ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome kumpio ir sūrio mišinį.
  3. Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi išteptą formelę, tolygiai paskirstome ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min., kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis išliks sausas.
  4. Iškepusį pyragą, ištraukus iš orkaitės, geriausia palikti bent 10 min. atvėsti.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Kumpio ir sūrio pyragas” komentarai: 2

  1. Kristina

    Ačiū uz receptuką ! Šiandien iškepiau labai skanu!! Vyras dabar prašys kas savaite! Tik norejau paklausti aš pyliau biski daugiau pieno nei 250ml kitaip tešla gaunasi labai kieta.

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s