Graikiškos makaronų salotos

Žinokit, man dar vasara. Oras gražus ir šiltas, vasarinių kedukų, palaidinių dar neišeina atsisakyt ir su darbais susikaupti nelabai sekasi arba išvis nesiseka. Na, kaip ir vasarą. Beabejo, kad ir maistas atitinkamas turi būti. Toks spalvotas, gaivus ir lengvas. Toks vasariškas. Logiška visai.

Tai savaitgalį pagalvojau kad, ei, man reikia kažkokių tai salotų. Prisiminiau tas, kurias paskutinį kartą gaminau per Velykas ir kurias laikau vienas skaniausių salotų, kokias tik esu ragavusi. Sočios nuo makaronų ir feta sūrio, tačiau gaivios ir lengvos nuo daržovių. To man ir reikėjo. Pasigaminau didžiulį puodą tų salotų ir tik tada prisiminiau, kad dabar gyvenu viena. Bet tai nieko tokio. Tris dienas šaldytuve laimingai sėdėjo ir problemų nekėlė. Net kaip tik labai pasisekė, nes tos trys dienos buvo labai užimtos, tai apie pietus visai galvoti nereikėjo. 

Va taip. Jei norisi gaiviai ir sočiai, tokios salotos kaip tik. Pasigamini, skaniai papietauji, o jei lieka kitai dienai, šaldytuve kuo puikiausiai laikosi arba įsidedi į dežutę ir į darbą nešiesi. 

Reikės:

  • Makaronų (naudojau DOBELE “Penne Rigate“) – 500 g.;
  • Baltojo vyno acto – 80 ml.;
  • Citrinos sulčių – 1 v.š.;
  • Cukraus – 1 a.š.;
  • Smulkinto česnako –  1 skilt.;
  • Džiovinto raudonėlio – 1/2 a.š.;
  • Druskos – 1/4 a.š.;
  • Maltų juodųjų pipirų – 1/4 a.š.;
  • Alyvuogių aliejaus – 125 ml.;
  • Raudonojo svogūno – 1/2 vnt.;
  • Raudonosios paprikos – 1 vnt.;
  • Vyšninių pomidorų – 250 g.;
  • Agurkų – 1-2 vnt.;
  • Alyvuogių – 150 g.;
  • Feta sūrio – 200 g.
  1. Makaronus išverdame Al dente pasūdytame vandenyje.
  2. Kol verda makaronai, pasiruošiame salotų užpilą – actą sumaišome kartu su citrinos sultimis, cukrumi, česnaku, raudonėliu, druska, pipirais bei alyvuogių aliejumi.
  3. Ką tik išvirusius makaronus nukošiame ir juos sumaišome kartu su puse turimo užpilo. Atvėsiname šaldytuve apie pusvalandį.
  4. Į atvėsintus makaronus įmaišome supjaustytas daržoves (svogūną, pomidorus, papriką, agurkus), fetą sūrį bei alyvuogės. Statome į šaldytuvą dar apie 1-2 h. (gali būti ir per naktį).
  5. Paruoštas salotas, prieš patiekiant, pagardiname likusiu užpilu.

Skanaus!

Pagal Spicy Southern Kitchen

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s