Orkaitėje kepti varškėtukai

Reikės:

Varškėtukams:

  • Varškės – 400 g.;
  • Kiaušinių – 1 vnt.;
  • Miltų – ~130 g.;
  • Žiupsnelio druskos.

Sviesto – grietinės padažui:

  • Sviesto – 100 g.;
  • Grietinės – 250 g.;
  • Druskos pagal skonį.
  1. Varškėtukams visus produktus sumaišome ir suminkome tešlą. Tešla turi laikyti savo formą, bet šiek tiek lipti prie rankų. Jei reikia, naudojame šiek tiek daugiau miltų.
  2. Pasimiltuojame stalą, rankas ir paruoštą tešlą susukame į pailgą juostelę, supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  3. Varškėtukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos ar miltais apibarstytos skardelės ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol apskrus.
  4. Kol kepa varškėtukai, pasiruošiame padažą – ištirpiname sviestą, tuomet sumaišome kartu su grietine iki vientisos masės. Padažą pasūdome.
  5. Iškepusius varškėtukus patiekiame su sviesto – grietinės padažu.

Skanaus!

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s