Sluoksniuotos tešlos pyragas su persikais

Taigi, kas naujo? Ogi labai daug kas, nes seniai ką ir bepasakojau. Bet kas susiję su tinklaraščiu, tai įsigijau naujesnį fotoaparatą, todėl labai labai tikiuos, kad bent šiek tiek skaniau viskas atrodys. Dabar tam daugiau laisvo laiko skiriu nei maisto gaminimui. Tai, tikiuos, ne veltui.

Bet, vėlgi, aš labai mėgstu bambėti, kaip to laisvalaikio neturiu. Ypač maistui. Turiu aš to laiko, gerai pagalvojus, bet tuomet dažniausiai norisi  tiesiog pasiimti karštos arbatos, susisukti į pledą ir žiūrėti Youtubėj juokingus kačiukų vaizdo įrašus. Nesupraskit klaidingai, mėgstu gaminti labiau už viską. Bet po ilgos dienos nosinori visą savo laiką poilsiui skirti virtuvei. Ir šiaip įprastai aš forever alone arba, geriausiu atveju, valgom dviese, tai kartais lengviau susiplakti kokį vaisių kokteilį, susitept sumuštinį ar užsisakyti sushi. Kol kas pas mane dabar taip.

Todėl dabar dažniausiai ruošiu maistą greitai ir iš nedidelio kiekio produktų. Dar būna gerai, kai būna skanu. Tai pavyzdžiui, vieną gražią dieną gaminau varškėtukus (receptas ČIA), kartu su jais kepė ir sluoksniuotos tešlos pyragas su persikais. Pavadinime jau ir visas receptas, nes pagrindiniai du produktai ir yra sluoksniuota tešla bei konservuoti persikai. Labai seniai kažką panašaus buvau mačius Pinterest’e,  tai nieko naujo. Bet geras desertas. Ir dar taip paprasta. Nors kitaip ir būt negali, nes persikai jau paruošti, o sluoksniuota tešla visada ir visur tinka. Vieną pyragėlį dar karštą su plakta grietinėle suvalgėm, o kitą supakavau ir išvežiau kitiems paragauti. Atvėsęs valgomas, bet su ką tik ištrauktu iš orkaitės nepalyginsi, nes jo išorė tuomet labai traški, o patys persikai viduje sultingi. Nieko labai ypatingo, bet šiaip gera alternatyva skaniam desertui, tikrai.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su persikais

Reikės (6-8 porcijoms):

  • Sluoksniuotos tešlos – 500 g. (2 stačiakampių lakštų po 250 g.);
  • Konservuotų persikų – 1 didelė skardinė (800g.);
  • Kiaušinio;
  • Vandens arba pieno – 1 v.š.;
  • Rudojo cukraus – ~1 v.š.
  1. Konservuotus persikus nusausiname ir supjaustome kubeliais.
  2. Kiaušinį išplakame su vandeniu ar pienu.
  3. Sluoksniuotos tešlos lakštus ištiesiame ant kepimo popieriaus ir lengvai pakočiojame į vieną pusę, jog gautume šiek tiek pailgesnį stačiamkampį. Ant abiejų lakštų per vidurį tolygiai paskirstome pjaustytus persikus.
  4. Lakštų šonus supjaustome įstrižomis juostelėmis. Juosteles vieną po kitos, iš kairės į dešinę, supiname ant persikų viršaus (kad būtų aiškiau, galima pasižiūrėti video ČIA).
  5. Abu pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu bei apibarstome ruduoju cukrumi.
  6. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 20-25 min., kol taps auksinės spalvos.
  7. Desertą valgome ką tik iškeptą su plakta ir lengvai pasaldinta grietinėle arba ledais.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s