Spagečiai su pomidorų padažu

Makaronai. Jeee. Šiaip vietoje jų savaitgalis turėjo prasidėti kokiomis nors bandelėmis ar patiekalu savaitgaliui, nes seniai gaminau. Bet išėjo taip, kad aš visą savaitgalį pramiegojau. Atsikėliau sekmadienį net 12 valandą, Kažkoks emocinis pervargimas buvo. Arba čia dėl to, kad užsisakiau Netfix ir žiūrėjau “Crazy Ex-Girlfiend“ iki šešių ryto. Neapsisprendžiu dar. Bet turbūt nuovargis.

Bet va. Oras kuo puikiausias, o pusė dienos pramiegota. Ir dar skrandis ieško aukų. Nes kaip ir pusryčius praleidau, o metas pietums.  Tai radau kelis produktus ir pagaminau spagečius. Padažas labai paprastas, bet anksčiau tai jį dažnai gamindavau. Kas ragaudavo, visiems patikdavo paprika ir sakydavo, kad ji čia labai tinka, tai ir šįkart radau šaldytuve ir panaudojau. Bet jei nemėgstast ar neturit, tai nenaudokit, vistiek skanu. Tačiau parmezanas ir šviežias bazilikas čia nepakeičiami ir taškas. Dėl jų makaronai išeina ne šiaip makaronai su kečiupu, bet parmezanas suteikia pikantiškumo, o bazilikas gaivumo, šviežumo padažui. O wow. Man tikrai nesiseka kažką skaniai apibūdint.

Šiaip sagečiai mano vieni mėgstamiausių makaronų, tik  vengiu juos viešumoje valgyti. Neišeina gražiai, tai nerizikuoju. Bet žinot ką? Kartais man labai patinka tiesiog vilkėt šiltus, patogius ir ryškiai per didelius treningus, būt susivėlusiai, be makiažo ir su akiniais, didesniais už mano ateitį. Tuomet susirangyti ant sofos, pasiimti lėkštę spagečių ir paprasčiau žiūrėt TV. Apie nieką negalvoti. O ypač apie tai, ką pagalvotų kiti. 

Reikės (6-8 porcijoms):

  • Spaghetti makaronų – 500 g. ;
  • Alyvuogių aliejaus – 1 v.š.;
  • Didelio svogūno;
  • Česnako – 2-3 skilt.;
  • Raudonos saldžiosios paprikos (nebūtina)’
  • Konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse – 800 g.;
  • Medaus ar cukraus – 1 a.š.;
  • Druskos, pipirų;
  • Tarkuoto parmezano sūrio;
  • Šviežio baziliko.
  1. Svogūną bei česnako skilteles susmulkiname, kubeliais supjaustome papriką.
  2. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame svogūną su česnaku ir paprika. Kepame ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol įgaus auksinę spalvą ir suminkštės.
  3. Į puodą supilame konservuotus pomidorus, medų, pagardiname druska ir pipirais. Padažą verdame apie 20 min, kol sutirštės.
  4. Per tą laiką makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusius makaronus nukošiame.
  5. Paruoštą padažą sumaišome kartu su makaronais, pagal skonį įmaišome tarkuoto parmezano sūrio ir šviežių baziliko lapelių.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s