Moliūgų sriuba

Pagaliau kažkas sezoniško. Labai moliūgiška moliūgų sriuba. Čia rimtai, nes, galima sakyti, tik iš moliūgo ir sultinio ji paruošiama. Nors labai retai verdu sriubas, bet kai jau gaminu, tai daržovių naudoju daug dėl skonio ir maistinių savybių. Tačiau kai pamačiau tokį labai jau paprastai atrodantį receptą pas kažkokią ponią Carina Stewart , galvoju, reikia išbandyti. Ir ką?

Ogi vagi tą, kad super paprasta, tačiau gardi sriuba išėjo. Moliūgas ganėtinai ryškų skonį čia turi, Galbūt dėl to, kad jis kepamas orkaitėje su žievele, o ne verdamas. Tai ir skonio nepraranda. Aišku, receptą šiek tiek pakeičiau, nes nemėgstu kalendros. Naudojau čiobrelį, puikiai pritiko. O jei dar, tarkim, grietinėlės nepanaudojus,  tai ir sveikai besimaitinantiems ar norintiems taip maitintis tokia sriuba būtų gerai. Bet šiaip labai komfotiškas ir šildantis maistas. Gal viską pagerino ir tai, kad duona naminė ir ką tik iškepta buvo. Bet apie ją tai jau vėliau pašnekėsiu. 

O pačią sriubą labai siūlyčiau išbandyti. Tik gal po Halloween’o. Kad būtų ant ko smile’ą išpjaustyti. 

Reikės:

  • Moliūgo – ~ 2 kg.;
  • Alyvuogių aliejaus – 2 v.š.;
  • Svogūnų – 2 vnt.;
  • Česnako – 4-5 skilt.;
  • Šviežio smulkinto ar džiovinto čiobrelio – 1 a.š.;
  • Sultinio – 1- 1,5l.;
  • Grietinėlės papuošimui;
  • Druskos, pipirų.
  1. Moliūgą supjaustome į 4-6 dalis (odelę paliekame), sudedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą ar daugiau, kol moliūgas suminkštės ir lengvai apskrus. Atvėsiname apie 15 min., tuomet nulupame odelę nuo minkštimo.
  2. Svogūnus bei česnako skilteles nulupame ir gerai susmulkiname. Daržoves kepame įkaitintame puode su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Pagardiname čiobreliu.
  3. Tada į puodą supilame litrą sultinio, sudedame moliūgų minkštimą ir viską sutriname blenderiu iki norimos konsistencijos. Jei sriuba per tiršta, pilame daugiau sultinio.
  4. Paruoštą sriubą, jei reikia, pasūdome ar pagardiname maltais juodaisiais pipirais. Tuomet supilame į dubenėlius ir apšlakstome grietinėle.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s