Veganiški / Vegetariški burgeriai

Būna, pasako kas nors, kad be mėsos negalėtų gyventi. Ir labai dažnai pasitaiko, kad taip pasako. Šiaip mėsą aš mėgstu, viskas gerai, bet, bent jau aš, be jos tai tikrai galėčiau išgyventi. Čia nuo skonio receptorių, matyt, priklauso. Jaučiu, esu iš tų, kuriems labiau pieno produktai ir visokie miltiniai dalykai labiau patinka. Bet, vėlgi, nesinori man savęs į kažkokias tai kategorijas skirstyti. Man patinka maistas ir viskas. 

O šitie burgeriai atsirado dar tada, kai prieš kelis metus atsikrausčiau į Vilnių mokytis. Gyvenau su vegetaru, man pačiai patiko vegetariškas maistas ir man patiko burgeriai. Tai internete radau idėją, kad vegetariškas burgeris gali būti pagamintas iš konservuotų pupelių. Variantų bandžiau daug ir visokių. Vieni įmaišo keptų daržovių arba kokio nors smulkinto svogūno, kiti vietoj avižų naudoja miltus ar džiūvesėlius. Aš tai atradau savo mėgstamiausią ir, galbūt, paprasčiausią variantą. Naudoju šį receptą, kai nėra laiko ar noro gaminti. Man atrodo, nei 10 minučių neužtrunku su jais, bet burgeriai tikrai skanūs išeina. Vegetaramas / veganams pats tas būtų. Nors, kažkada buvau pavaišinus ir mėseėdžius, tai suvalgė ir pernelyg labai nesiskundė. Žodžiu, tinka visiems.

Reikės (2 porcijoms):

  • Bandelių mėsainiams – 2 vnt.;
  • Majonezo (sojų tinka taip pat) – 2 a.š.;
  • Dižono garstyčių – 1 a.š.;
  • Pomidorų padažo – 2 a.š.;
  • Marinuoto agurkėlio;
  • Pomidoro;
  • Svogūno (nebūtina);
  • Gražgarsčių ar kitų mėgstamų salotų;

Veganiškam / Vegetariškam paplotėliui:

  • Konservuotų raudonųjų pupelių – 1 skardinė (~400 g.);
  • Smulkinto česnako – 1-2 skilt.;
  • Prieskonių mišinio kepsniams – ~ 1 a.š.;
  • Greitai paruošiamų avižinių dribsnių – 3-4 v.š.;
  • Druskos, pipirų pagal skonį.
  1. Konservuotas pupeles nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir gerai nusausiname.
  2. Pupeles šakute ar rankiniu trintuvu sutriname, įmaišome likusius ingredientus, skirtus paplotėliams. Masė turi gerai laikyti formą ir nelipti prie rankų. Jei limpa, įmaišome daugiau avižinių dribsnių ar miltų.
  3. Aliejumi pasitepame rankas ir suformuojame du paplotėlius. Juos kepame įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu aliejaus, iš abiejų pusių, kol apskrus.
  4. Kol kepa, pasiruošiame priedus – pomidorus ir marinuotus agurkėlius supjaustome griežinėliais, svogūną susmulkiname. Bandeles perpjauname horizontaliai pusiau ir vidines puses apskrudiname įkaitintoje sausoje keptuvėje.
  5. Apatines bandelių puses aptepame majonezu ir garstyčiomis, tuomet dedame saujelę gražgarsčių, uždedame pupelių paplotėlį, ant viršaus išdėliojame pomidoro ir marinuoto agurko griežinėlius, šiek tiek smulkinto svogūno ir viską užvožiame kitomis bandelių pusėmis, apteptomis pomidorų padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s