Gigantiškas Batonėlis “TWIX“

Kodėl? Gigantiškas šokoladinis batonėlis? Ta prasme, kokia prasme? Kam galėtų reikėt didžiulio TWIX’o? Aišku, kad tik ant bajerio. Bet tai žiauriai smagu daryt tokius dalykus. Nežinau ir nesuprantu, kodėl. Bet smagu. Panašus atsakymas buvo tada, kai savo masterpysą nufotografavau ir nusiunčiau draugei, o ji tiesiog atrašė “Atrodo wow. Bet tai kodėl tu taip padarei?“. Sakau “Nes smagu“. Manau, labai svari priežastis. 

Jei nesinori gigantiškos versijos, nedaug kuo besiskiriantis receptas jau yra, kuris vadinasi “Sausainiai su karamele ir šokoladu“. Pažiūrėkit, jei reikia. Bet tai kaip negali kilti noras pabandyti toookį TWIX’ą padaryti? Didelis TWIX’as atrodo daug geriau ir fainiau ir kiečiau. Ir nereikšmingiau, nelogiškiau, bet tai vistiek. Net prapjaut nesinorėjo, kaip buvo gaila tokio meno kūrinio. Bet amžinai šaldytuve juk nelaikysi. Ypač, kai žinai, kad dar jis ir skanus. Ir kad galiojimą tam tikrą turi. Tai vat prapjoviau, pavaišinau krūvą žmonių, kuriems labai patiko. Man pačiai labai patiko. Žodžiu, visiems labai patiko ir tai gerai.

_dsc4899-4

 

Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 115 g.;
  • Cukraus pudros- 70 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 130 g.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Karamelizuoto kondensuoto pieno – 1 skardinė (400 g.);
  • Pieno – 1 v.š.;
  • Pieniško arba juodojo šokolado – 300 g.;
  • Aliejaus – 1 a.š.
  1. Sviestą išplakame kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmaišome miltus bei žiupsnelį druskos.
  2. Paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, tolygiai paskirstome ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusį sausainį paliekame kepimo formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje.
  3. Kondensuotą pieną kartu su pienu kaitiname puode ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol masė taps vientisa. Užpilame ant atvėsinto sausainio ir dedame į šaldytuvą apie 1-2 h., kol sustings.
  4. Šokoladą ištirpiname, įmaišome aliejų.
  5. Atvėsusį sausainį perpjauname pusiau, jog gautume du batonėlius.
  6. Batonėlius apliejame šokoladu ir dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s