Braziliški triufeliai – Brigadeiro

Braziliški triufeliai. Jaučiu, galima pavadinti lengviausiai pagaminamais triufeliais. Arba pigiausiai, tinka abu variantai. Ko jiems reikia, tai tik kakavos ir kondensuoto pieno. Dar reiktų pabarstukų, tradiciškai tamsių, šokoladinių. Kai mokiaus, man atrodo, pirmam kurse ir atradau Brigadeiro, naudodavau tuos pabarstukus. Dabar nesu jų megėja, tai sėkmingai apvolioju saldainius karčioje kakavoje. Kaip tikrus triufelius. Ir beje, dėka tos kakavos jie nėra tokie labai jau beprotiškai saldūs. Jie tik beprotiškai skanūs. 

Skaniausi su kava, ypač juoda ir nesaldinta. Vieno saldainio pakanka, kad diena gražesnė būtų. Man visada  saldainių išeina kažkur tai apie 15 vienetų, gal kartais keliais mažiau. Tokio kiekio užtenka ilgam. Arba neilgam, bet už tai pavaišinu gerus žmones. Patinka jie visiems beveik. Nes, kažkur jau tai sakiau, bet pakartosiu dar kartą. Taigi čia KONDENSUOTAS PIENAS! Kas gali būti blogai?

_dsc5973-3

Reikės:

  • Kondensuoto pieno – 1 skardinė (400 g.);
  • Kakavos – 4-5 v.š.
  • Svieto ar aliejaus – 1 v.š.
  1. Į storadugnį puodą supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir išmaišome.
  2. Viską kaitiname ant silpnos ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės ir bemaišant atšoks nuo puodo sienelių. Svarbiausia neperkaitinti, jog nesusviltų.
  3. Triufelių masę supilame į dubenį ir atvėsiname kambario temperatūroje ar šaldytuve.
  4. Rankas pasitepame sviestu ar aliejumi, jog formuoti triufelius būtų lengviau. Tuomet iš atvėsintos masės suformuojame norimo dydžio saldainius, juos apvoliojame kakavoje. Vietoje kakavos tinka įvairūs pabarstukai, tirpintas šokoladas ir pan.
  5. Paruoštus triufelius galima valgyti iš karto. Likusius geriausia laikyti šaldytuve, bet jie puikiai išsilaiko ir kambario temperatūroje.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Braziliški triufeliai – Brigadeiro” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s