Čili sriuba

Taigi, turiu puikių naujienų. Praėjusią savaitė išėjo pirma knyga, prie kurios savo trumpapirštiškas rankeles prikišau. Paėmė va taip ir pasisekė. Džiaugiuos labai labai. Ir didžiuojuos savo darbu, kurį įdėjau būtent šiam leidiniui. Knyga vadinasi “Iš pieno. Lengvai ir paprastai“. Daugiau nei 130 receptų iš įvairiausių pieno produktų. Užkandžių, desertų, pagrindinių patiekalų…. VISKO yra. Ir karamelinis varškės tinginys, ir pomidorų sriuba su mascarpone sūriu (mano mėgstamiausia), ir obuolių pyragas su plikytu kremu bei daug kitų skanių, paprastų mano receptų. Knygos greitu metu turėtų atsirasti knygynuose, bet galima ją įsigyti ir ČIA, internetinėje leidyklos parduotuvėje. O jei tikit sėkme, prisijunkit prie Sigita Cooks Facebook paskyros, nuo rytojaus vyks konkursas. Sudalyvausit ir galbūt laimėsit knygą.

O dabar apie čili sriubą. Kažkada čili sriuba buvo viena mano mėgstamiausių, tačiau jau kelis metus negaminau jos. Bet šią savaitę po tokios ilgos pertraukos nusprendžiau pasigaminti. Dabar ji kaip tik, kai norisi šildančio bei sotaus maisto. Kokį receptą naudodavau tuomet, pagal tokį gaminau ir šįkart. Prisiminiau visas proporcijas ir visa kita, nes receptas lengvai įsimenamas. Logiška, juk po tokios pertraukos visdar pamenu. Nors nesusilaikiau ir pabandžiau pridėti šiek tiek vyno ir rūkytos paprikos, tiko kuo puikiausai.

O kad būtų dar įdomiau, tai kol virė sriuba, orkaitėje kepiau naminius tortilijų traškučius. Paprasčiausiai tortilijas supjausčiau trikampėliais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau druska, pipirais ir kepiau orkaitėje, kol apskrudo. Tik reikia labai stebėti, kad nesudegtų. Man sudegė vieną kartą, tai sakau iš patirties. Bet ką tik prisiminiau, kad labai tinka ir duonos skrebučiai su česnakiniu sviestu ir sūriu. Anksčiau būtent tokius skrebučius gamindavau prie šios sriubos. Na, kas kaip mėgsta.

Bet šiaip tai tobuli pietūs visai šeimai arba vienam gražiam ir geram žmogui, kuris gamintųsi tik sau, nes likusią sriubą galima 2-3 dienas sėkmingai šaldytuve laikyti ar netgi į šaldiklį įdėti. Persišildo toks maistas be jokio vargo ir didelės skriaudos nepadaro. O tokia sriuba gerai. Ypač žiemą.

Reikės (4-5 porcijoms):

  • Svogūno;
  • Česnako – 2-3 skilt.;
  • Šviežių čili pipirų – 1 vnt.;
  • Saldžios raudonosios paprikos;
  • Aliejaus – 1 v.š.;
  • Maltos jautienos – 500 g.;
  • Raudonojo vyno – 100 ml. (nebūtina);
  • Daržovių sultinio – 500 ml.;
  • Smulkintų pomidorų savose sultyse – 1 skardinė (~400 g.);
  • Pomidorų padažo – 2 v.š.;
  • Konservuotų pupelių – 1 skardinė  (~400 g.);
  • Konservuotų kukurūzų – 1 skardinė (~300 g.);
  • Maltos rūkytos paprikos – 1 a.š.;
  • Druskos, pipirų;
  • Tarkuoto fermentinio sūrio.
  1. Svogūną, česnaką, čili pipirą susmulkiname, papriką supjaustome kubeliais.
  2. Puode įkaitiname aliejų, sudedame paruoštas daržoves ir kepame, kol suminkštės. Sudedame maltą jautieną ir, vis maišant apkepame, kol mėsa pakeis savo spalvą ir bus biri.
  3. Į puodą supilame vyną, sultinį, pomidorus savose sultyse ir pomidorų padažą.  Verdame ant vidutinės ugnies apie 20-25 min., kol sriuba sutirštės.
  4. Į išvirusią sriubą įmaišome perplautas ir nusausintas pupeles bei kukurūzus. Pagardiname druska, pipirais ir rūkyta paprika.
  5. Paruoštą sriubą supilstome į dubenėlius ir apibarstome tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s