Citrininiai biscotti su aguonomis

Šiemet, kaip ir pernai, prieš šventes kepiau biskočius. Biscotti, jei kas dar nežino, tai yra tokie traškūs itališki sausainiai su visokiais priedais. Pernai kepiau Biscotti su graikiškais riešutais ir maltais juodaisiais pipirais. Labai skanūs ir įdomūs, praėjusių metų vienas iš paskutiniųjų atradimų spėjo tapti. Kepsiu aš juos ir šiemet, jei dar suspėsiu. Bet prieš tai norėjau išbandyti kokį nors kitokį variantą. Negi viskas per tą pati? Juk ne. 

Aguonos ir citrina. Žiemiška, kalėdiška, kartu labai dera. Pagalvojau, pabandysiu su tokiais priedais šiemet kepti. Ir ką? Puikūs tie biskočiai išėjo, tikrai. Traškūs, bet ne kieti, ne per saldūs ir nuo citrinos gaivūs ganėtinai. Papuošiau kelis su cukraus pudros glajum, nešiu dovanų. Likusieji prie arbatos ar karšto vyno puikiai tiks. Sakau, tas adventas tai pats gražiausias laikas. Ir skaniausias. Va taip.

Reikės:

  • Tirpinto sviesto – 125 g.;
  • Cukraus – 150 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Viskio ar brendžio – 2 v.š. (nebūtina);
  • Citrinų sulčių – 2 v.š.;
  • Nutarkuotos citrinos žievelės –  ~1 a.š.;
  • Aguonų – 2 v.š.;
  • Kvietinių miltų – 330 g.;
  • Kepimo miltelių – 2 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Sviestą išsukame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.  Po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
  2. Į plakinį supilame citrinų sultis ir viskį, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, aguonomis ir druska. Viską gerai išmaišome.
  3. Tešlą krečiame ant maistinės plėvelės, susukame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  4. Iš atvėsintos tešlos suformuojame pailgą kepalėlį ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus. Iškepus, atvėsiname apie 10 min.
  5. Šiek tiek atvėsusį sausainį dantytu peiliu supjaustome plonomis riekelėmis  išdėliojame ant kepimo skardos ir kišame atgal į orkaitę 10-15 min., kol viršus lengvai apskrus.
  6. Iškepusius biscotti atvėsiname kambario temperatūroje. Galima sudėti į sandarų indą ir taip laikyti iki savaitės.

Skanaus!

Pagal Tutti-Dolci

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s