Orkaitėje kepta višta

Kepta višta man labai Kalėdas primena. Gal dėl to, kad dar nebuvo nei vienų švenčių be jos. Jog labai ją mėgdavau, pasakyti negaliu. Žiauriai nepatogu valgyt ir dažniausiai ji būdavo sausa. Ir su kaulais. Taip taip, man tai bėda, nes turiu kažkokią tai kaulafobiją. Bet visad prisimenu, jog namai skaniai kvepėdavo, kai ji skrusdavo orkaitėj. Smagūs tie prisiminimai visgi.

Kadangi pas daugumą yra šiokia tokia tradicija kepti vištą per Kalėdas, tai norėjau prieš jas suspėti pasidalinti receptu, kurį vos ne vienintelį naudoju. O naudoju, nes labai retai kepu visą vištą ir dar be to būtent šis variantas daugelio mėgstamas, net man patinka. Receptas vienas paprastesnių, nereikia marinuoti jos valandų valandas ir produktų nereikia milijono ar dviejų. Už tai garantuoti galiu, jog vištiena išeina sultinga bei minkšta. Kvepia ji gardžiai nuo česnako, citrinos iš šviežių žolelių. Tiesa, šįkart citrinos nenaudojau, nes pasirodo, jog mano vadybininkė nemėgsta citrusinių vaisių. Bet vistiek gavau didžiulį thumbs up.

Va taip. Dar, beje, atsitiko taip, kad internetu užsisakiau 2,5 kg. sveriančią vištą, o atvežė 1,5 kg. Tai patarčiau 1 – neužsisakinėti internetu, 2 – jei turit normalaus dydžio paukštį, padvigubinkit produktų kiekius ir pailginkit kepimo laiką. Ir apskrusti ji turėtų daugiau ir vienodžiau pas Jus nei pas mane, nes mano orkaitė tiesiog žaislinė. Ir, aišku, jei yra noro, suriškit tos vištos kojas. Aš nerišau vėlgi dėl orkaitės, o ir visai man patinka, kai atrodo, kad ji tiesiog chill’ina.

Bet šiaip labai paprastai pagaminama, tačiau taip pat labai gardi višta, daugumos mėgstama ir valgoma. Šventėms pats tas būtų, ar ne?

Reikės:

  • Vištos – ~1,5 kg.;
  • Minkšto sviesto – 50 g.;
  • Česnako – 2-3 skilt.;
  • Šviežio rozmarino ar čiobrelio;
  • Citrinos;
  • Svogūno;
  • Druskos, pipirų.
  1. Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su minkštu sviestu.
  2. Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu.
  3. Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele.
  4. Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s