Vegetariškas netikras zuikis

Rašinėjausi su sena pažįstama. Taip paaugliškai apie tai, ką veikiam. Pasakiau, kad vegetarišką netikrą zuikį gaminsiu. O ji atsakė, kad reikėtų kitokį pavadinimą sugalvoti, nes zuikiai ir vegetarai nesiderina kalbant apie maistą. Bajeris net ne šiek tiek medinis, bet gal ir tiesa. Angliškai toks dalykas vadintųsi Meatless Meatloaf arba Vegetarian Meatloaf. O meatloaf pas mus juk netikras zuikis? Jei kas turit kokią nors idėją pavadinimui, labai norėčiau išgirsti. Nors man visai mielai skamba ir šis.

O šiaip, vegetaras ar ne vegetaras, išbandyti verta vistiek. Šį dalyką gaminau šią savaitę, gaminsiu ir kitą. Šią savaitę tam, kad Jums parodyčiau, ką galima vegetariško per Kalėdas paruošti, o kitą tai pati Kalėdoms ruošiu ir vešiu į Kėdainius šeimai. Patiks, aš žinau. Ne tik vegetarams, bet ir mėseėdžiams. Tekstūra tobula, skonis irgi, o jei dar taip tradiciškai su bulvių koše jį patiekiant tai išvis super. Beje, skaniausias jis kitą dieną, kas labai paranku per šventes. Pernąkt pailsėjęs jis tuomet nebyra, gražiai pjaustosi ir skanesnis būna, panašenis į tikrą netikrą zuikį. Ot pasakiau. Žodžiu, skanių vegetariškų švenčių.

_dsc8823-4

Reikės:

  • Aliejaus – 2 v.š.;
  • Svogūnų – 2 vnt.;
  • Česnako – 3-4 skilt.;
  • Didelės morkos;
  • Saldžiosios paprikos;
  • Pievagrybių – 300 g.;
  • Basmati ar Jasmine ryžių – 125 g.;
  • Konservuotų avinžirnių – skardinė (400 g.);
  • Graikiškų riešutų – 100 g.;
  • Sojos padažo – 1 v.š.;
  • Pomidorų padažo – 2 v.š.;
  • Džiovinto čiobrelio – 1 a.š.;
  • Šviežio smulkinto arba džiovinto rozmarino – 1/2 a.š.;
  • Rūkytos paprikos miltelių – 1 a.š.;
  • Greitai paruošiamų avižinių dribsnių – 100 g.;
  • Kiaušinio (arba 1 v.š. maltų linų sėmenų + 3 v.š. vandens veganiškai versijai);
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • Barbekiu ar kito mėgstamo pomidorų padažo/kečiupo (viršui) – 2-3 v.š.
  1. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
  2. Svogūnus, česnako skilteles, papriką, morką ir pievagrybius susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepame, kol daržovės suminkštės ir neliks jokio skysčio.
  3. Kol kepa daržovės, verdančiame pasūdytame vandenyje išverdame ryžius.
  4. į atskirą indą suberiame jau nusunktus avinžirnius, juos gerai sutriname.
  5. Į tą patį indą dedame iškeptas daržoves ir išvirusius ryžius. Sumaišome kartu su likusiais ingredientais (išskyrus barbekiu padažą). Pagardiname druska ir pipirais.
  6. Viską sukrečiame į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, viršų išlyginame ir aptepame barbekiu ar kitu mėgstamu padažu.
  7. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.
  8. Iškepusį netikrą zuikį, prieš valgant, atvėsiname 10-15 min., tačiau geriausias ir skaniausias jis kitą dieną.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s