Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Reikės:

Biskvitui:

  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Kvietinių miltų – 65 g.;
  • Kakavos – 40 g.;

Grietinėlės kremui:

  • Grietinėlės – 200 ml.;
  • Cukraus pudros – 2 v.š.;

Sviestiniam kremui:

  • Kambario temperatūros sviesto – 100 g.;
  • Cukraus pudros – 200 g.;
  • Kakavos – 25 g.
  1. Kiaušinius išplakame mikseriu kartu su cukrumi iki kol masė pabals, padvigubės ir nesijaus cukraus kruopelių.
  2. Kakavą ir miltus persijojame, lengvai įmaišome į kiaušinių plakinį. Nepermaišome, jog tešla neprarastų purumo.
  3. Viską supilame į kepimo skardelę (33×22 cm.) ir kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio temperatūroje apie 10-15 min.
  4. Dar karštą biskvitą verčiame ant cukraus pudra pabarstyto kepimo popieriaus lakšto, nulupame kepimo popierių ir susukame, paliekame atvėsti.
  5. Kol vėsta biskvitas, grietinėlę išplakame iki standumo su 2 v.š. cukraus pudros.
  6. Atskirame inde pasiruošiame sviestinį kremą –  kambario temperatūros sviestą išplakame su cukraus pudra ir kakava iki standumo ir vientisumo.
  7. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, tolygiai ištepame plakta grietinėle ir vėl suvyniojame. Visą vyniotinį aptepame sviestiniu kremu. Su šakute kelis kartus perbraukiame per kremo sluoksnį, jog sukurtume medžio žievės efektą, ir apibarstome cukraus pudra, kuris simbolizuotų sniegą.
  8. Vyniotinis skanesnis kelias valandas pabuvęs šaldytuve, tačiau galima valgyti iš karto.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s