MŪSŲ šventinis tortas!

Atsiprašau ir ačiū. Atsiprašau, jog nekokios nuotraukos išėjo. Prieš kelias dienas sugedo fotoaparatas, kad net nesmagu ir pikta. Tai verčiaus iš to, ką turėjau. Atsiprašau dar ir dėl to, nes čia paskutinis visgi post’as. Ne ne, ne viso gero, nebegrįšiu niekad. Tikrai ne! Bet kada grįšiu, nežinau. Liūdna, nes niekada pertraukos ilgos ir nedariau čia, tai blog’as toks neatsiejamas dalykas tapo. Bet būna, kad reikia ir viskas. Tačiau komentuoti, klausti ar šiaip pasilabint galit visada, karts nuo karto būsiu prisijungusi.

O vat ačiū tai už daug ką. Nors ne daug ką, VISKĄ! Už peržiūras, komentarus, pagyras ir kritiką. Jūs mano patys mėgstamiausi žmonės, tikrai. Ypač, kai praeitą savaitę ekspromtu sugalvojau, kad reikėtų sukurti mums visiems bendrą desertą šventėms, o Jūs paėmėt ir pasirašėt. Taip lengvai, atėjot čia ir prisidėjot prie kažkokios random idėjos. Bet va dėl to žiauriai faina! 

Papasakosiu trumpai, kaip iškepiau mūsų tortą. Pažiūrėjau testo rezultatus ir galvojau, kaip čia viską suderinus. Iš kai kurių klausimų ėmiau ne vieną, bet kelis populiariausius variantus. Taip įdomiau juk. Tai vat tortas toks – šokoladinis-vanilinis biskvitas, aplaistytas kava su brendžiu, tortas perteptas su grietinėlės-maskarponės sūrio ir kokosiniu baltojo šokolado kremais, su lazdyno riešutais ir aplietas šokoladu. Labai painiai skamba. Tai paaiškinsiu paprasčiau. Tie, kas esat ragavę Tiramisu ir prisimena skonį saldainių “Rafaelo“. Įsivaizduokit, kad tai ir Tiramisu, ir Rafaelo. Kaip koks jų palikuonis. Ką Jūs į tai? Man tai pasaka absoliuti. 

Pradedu galvoti, kad sudarom visai neblogą komandą, nes bandymas pavyko ir rezultatas net mane pačią labai labai nustebino. Bet čia tik mano nuomonė. Jūs paimkit, išbandykit, jei dar nesunku ir nufotografuokit. O paragavę ir nufotografavę, atsiųskit man ir papasakokit, ar patiko. O jei turit idėjų, kaip pavadinti šį tortą, labai norėčiau išgirsti. Reikia jį kažkaip juk pavadinti, ar ne? 

Bet žinot ką? Pabaiga jau čia. Iki kitų metų bei linksmų, šiltų, gražių ir. aišku, SKANIŲ Jums švenčių!


_dsc9714-6

Reikės:

Biskvitui:

  • Minkšto sviesto – 200 g.;
  • Cukraus – 200 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kiaušinių – 5 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 100 g.;
  • Bulvių krakmolo – 100 g.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.
  • Kakavos – 2 v.š.

Torto sulaistymui:

  • Stiprios ir atvėsintos kavos – 120 ml.;
  • Brendžio (nebūtina) – 2 v.š.

Baltojo šokolado ir kokoso kremui:

  • Baltojo šokolado – 200 g.;
  • Grietinėlės – 250 g.;
  • Kokoso drožlių – 50 g.;
  • Sauja smulkintų lazdynų riešutų (be luobelės).

Maskarponės ir grietinėlės kremui:

  • Mascarpone sūrio – 250 g.;
  • Grietinėlės – 250 g.;
  • Cukraus – 3-4 v.š.

Šokolado ganašui:

  • Juodojo šokolado – 200 g.;
  • Grietinėlės – 200 ml.
  1. Iš pradžių pradedame ruošti baltojo šokolado-kokoso kremą: šokoladą susmulkiname ir sudedame į dubenį. Atskirame puode užviriname grietinėlę. Užvirus, ją supilame ant šokolado išmaišome, kol masė taps vientisa. Įmaišome kokoso drožles ir dedame į šaldytuvą 5-6 valandoms arba pernąkt.
  2. Biskvitui: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, baltymus išplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
  3. Atskirame inde sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame trynius ir išplakame iki purumo, įmaišome miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Dalimis įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus. Nepermaišome, jog tešla neprarastų purumo.
  4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Vieną dalį sumaišome su kakava.
  5. Į apvalią kepimo formą (20 cm. skersmens), išklotą kepimo popieriumi ar pateptą sviestu,  pakaitomis po šaukštą dedame kiekvienos tešlos. Su šakute ar mediniu iešmeliu šiek tiek pamaišome, jog gautume marmurinį efektą.
  6. Biskvitą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
  7. Kol kepa ir vėsta biskvitas, sulaistymui pasiruošiame kavą, ją atvėsiname ir sumaišome su brendžiu.
  8. Maskarponės – grietinėlės kremui: visus produktus išplakame iki standaus kremo.
  9. Atvėsintą baltojo šokolado ir kokoso masę išplakame, kol kremas taps standus, įmaišome saują pasmulkintų lazdynų riešutų.
  10. Torto surinkimas: biskvitą padaliname į tris dalis. Vieną biskvito dalį sulaistome kava ir sutepame su maskarponės kremu (naudojame tik apie 3/4 dalies), užvožiame kitu kava sudrėkintu biskvitu, ant jo tolygiai paskirstome visą baltojo šokolado-kokoso kremą, Tuomet dedame trečią biskvito dalį, sulaistome kava ir visą tortą aptepame likusiu maskarponės sūrio kremu.
  11. Ganašui  šokoladą susmulkiname ir sudedame į dubenį. Atskirame puode užviriname grietinėlę. Užvirus, ją supilame ant šokolado ir išmaišome, kol masė taps vientisa bei žvilganti. Ganašą užpilame ant torto viršaus ir leidžiame šiek tiek nuvarvėti į šonus.
  12. Tortą geriausia palaikyti šaldytuve bent jau per naktį.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “MŪSŲ šventinis tortas!” komentarai: 2

  1. BakeInHeels

    Sveika! Matau, kad čia masinis ‘fotikų’ gedimas… Ką tik ištiko tas pats likimas, imbierinukus bandant nufotografuoti…
    Bet baigiu su bėdom, tortas atrodo pasakiškai! Gražių švenčių ir lauksim naujų įrašų, tikiuosi ne ilgam pabėgi 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s