Veganė visai savaitei! 2 Diena.

Antra diena savaitės, per kurią sugalvojau maitintis tik veganiškai ir viskuo dalintis su Jumis. Kas ir kaip, papasakojau pirmoje dienoje, tai jei praleidot, nueikit paskaitykit.

Šiaip pasakysiu atvirai. Nuoširdžiai nustebau, kad sudominau pakankamai nemažai žmonių su šiuo bandymu. O man išbandymus visokius patinka daryti. Labai nemėgstu aš tos rutinos, pasirodo. Tai padarom taip. Jei kartais sugalvojot kokį nors eksperimentą ar dar ką, kurį galėčiau įgyvendint, tai parašykit man į komentarus čia, o jei nesinori viešai, tai ir asmenines žinutes Facebook’e ar Instagram’e perskaitau ir atsakau. Jei idėja bus gera, tikrai padarysiu viską, kad ją įgyvendinti. Nebent tingėsiu. Juokauju. Bet dabar apie veganišką savaitę ir visą antradienio meniu:

_dsc1346-3

Pusryčiai. Šį rytą visgi turėjau daugiau laiko, nei pirmadienį. Ir, žinokit, jau kokią trečią ar ketvirtą dieną noriu tokio sumuštinio su veganiškomis “kiaušinių“ salotomis. Originalus sumuštinis daromas su duona ir mišiniu, gaminamu iš virtų, smulkiai pjaustytų kiaušinių, majonezo ir kitų priedų pagal skonį. Tai veganai sugalvojo kiaušinius pakeisti paprasčiausiais virtais avinžirniais. Keista, tiesa? Bet pasakysiu nuoširdžiai. Man šis sumuštinis šimtą kartų skanesnis nei originalas. Siūlau net nevaganaujant išbandyt, tikrai.

Tik neapsigaukit. Iš šios porcijos išeina du dideli sotūs sumuštiniai, tačiau tikrai pakanka vieno! Tai vienas, bent jau mano atveju, keliavo į šaldytuvą, bus rytojui arba dar kada. O kitą suvalgiau kartu su kava pusryčiams ir užteko pilnai. Na, gerai. Ne visai pilnai, nes dar bananą vėliau turėjau. Bet vistiek.

Sumuštinis su veganiškomis “kiaušinių“ salotomis:

  • Skardinės (400 g.) virtų avinžirnių;
  • 1 a.š. obuolių acto;
  • 1-2 v.š. sojų ar kito veganiško majonezo;
  • Labai smulkiai supjaustyto svogūno pagal skonį (naudojau kokį penktadalį mažo raudonojo svogūno);
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • 4 Duonos riekelių (naudojau sumuštinių duoną su spelta miltais).
  1. Avinžirnius nukošti ir sutrinti šakute iki norimos konsitencijos (galima sutrinti iki vientisos masės arba palikti kelis nevisai sutrintus avinžirnius dėl tekstūros).
  2. Sutrynus, sumaišyti su actu, majonezu, smulkintu svogūnu, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Su gauta avinžirnių mase ruošti sumuštinius.

_dsc1509-3

Pietūs. Praėjusią dieną minėjau, kad galbūt padarysiu daržoves saldžiarūgščiame padaže. Tai va paėmiau ir padariau, kartu su virtais basmati ryžiais. Dėl ryžių tai aš išsiviriau jų daugiau, likusius sandariai sudėjau į indą ir padėjau į šaldytuvą. Sunaudosiu šią savaitę, o jei ne, tai šaldiklyje vietos tikrai rasiu. Bet šiaip labai paranku juos jau išvirtus turėti. Porciją ryžių sumaišiau su žaliais žirneliais (radau šaldiklyje) ir morkos šiaudeliais? Juostelėmis? Žodžiu, morka.

O dėl daržovių tai naudojau baklažaną ir labai nedaug paprikos tik dėl įdomumo (paprikos nerašysiu recepte, bet tai galit kepti, nes visai ji tinka čia). Išėjo skanios daržovės su saldžiarūgščiu padažu. Bet norėjosi man traškių daržovių, tik nelabai žinau, kaip tą plutelę veganišką padaryt. Gal kada pasigilinsiu labiau dėl to. Bet šiaip geras patiekalas, ypač, kai tokio stipresnio skonio norėjosi.

Keptas baklažanas saldžiarūgčiame padaže

Reikės:

  • Baklažano (naudojau kažkur 2/3 didelio baklažano);
  • Druskos;
  • ~2 v.š. bulvių krakmolo ar miltų;
  • smulkintos česnako skiltelės;
  • 1 v,š, cukraus;
  • 1 v.š. acto;
  • 1 v.š. pomidorų padažo (kečiupas geriausiai);
  • 1 a.š. bulvių krakmolo;
  • 100 ml. vandens;
  • Sojos padažo ar druskos pagal skonį.
  1. Baklažaną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir gausiai apibarstyti druska, palikti valandai pastovėti. Tuomet perplauti ir nusausinti (geriausia popieriniu ranksluoščiu).
  2. Baklažano gabalėlius apvolioti krakmole ar miltuose ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol apskrus. Iškepus, perkelti į atskirą indą.
  3. Padažui sumaišyti cukrų, actą, pomidorų padažą, krakmolą ir vandenį.
  4. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir lengvai apkepti česnaką, tada supilti padažą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek nugaruos skysčio ir padažas sutirštės. Jei reikia, pasūdyti sojos padažu ar druska ir sudėti keptą baklažaną. Viską gerai permaišyti.
  5. Patiekti su virtais ryžiais.

_dsc1203

Vakarienė. Patingėjau! Susiradau pirmadienio blynelius su daržovėmis šaldytuve ir pasišildžiau. Tik be padažo šįkart. Taip ūkiškai su mažais marinuotais agurkėliais, kad lengvesnis maistas būtų šiek tiek ant vakaro. O receptas ir viskas apie juos yra ČIA, pirmadienio įraše.

 

Ir viskas šiandien. Galbūt šiek tiek įdomesnis maistas papuolė, nei vakar, ir tikrai nebuvo fu. Apie daržovių blynus jau vakar rašiau, keptas baklažanas irgi geras buvo, tik norėjosi jo traškaus. Bet skonio receptoriai tai patenkinti buvo, nes tikrai nepavadinčiau tai blankiu maistu. Tačiau favoritas lieka visgi tas nuostabus sumuštinis su avinžirniais, be jokių abejonių. Superinis! Jei bandysit, papasakokit man, ar patiko. 

Tai iki rytojaus!

Reklama

Įrašo “Veganė visai savaitei! 2 Diena.” komentarai: 2

  1. BakeInHeels

    Geeeras! Bandysiu, su avinzirniais man labai skanu viskas. O eksperimentas tikrai idomus 🙂 Idomu, kokie ispudziai bus po visos savaites. Jei reikia ideju – pas mane yra avinzirniu nerealus troskinys (veganiskas), labai visiems patinka, net mesedziai ivertina 😉

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s