Veganė visai savaitei! 3 Diena.

Įpusėjom savaitę! Kuo toliau, tuo įdomiau su tuo augaliniu maistu, kiek pastebėjau. Trečią dieną ne tik gaminau tai, apie ką šiandien rašysiu. Gaminau, pavyzdžiui, šokoladinius keksiukus, mielines bandeles ir veganišką sūrį kitoms dienoms. Dėl sūrio tai juokinga, bet pažiūrėsim, kas išeis. Likusi savaitė turėtų būti gera!

Ir žinot, ko nesuprantu? Kaip žmonės kiekvieną dieną blogina? Būna tokių juk. Sunkiau, nei atrodo! Įdomu, bet sunku. Tai jei pamatysit klaidų ar kad labai nusišnekėjau, perdóname. O dabar apie trečiadienį.

_dsc0087-3

Pusryčiai. Apie juos Instagram’e jau esu rašiusi praėjusią savaitę, net ir nuotrauka tuo metu daryta. Tada aš juos apibūdinau kaip greitai paruošiamus, skanius, sočius ir skrandžio neapsunkinančius blynus. Nemelavau tikrai. Jei antrą kartą gaminu, tai jau tai įrodo, ar ne? O man skaniausi jie apšlakstyti su klevų sirupu ir dar labai mėgstu papildomai bananą griežinėliais supjaustyti šalia, taip ir siūlyčiau ragauti. Tai va. Tokie tie pusryčiai buvo šią dieną – blynai su klevų sirupu ir bananu bei nesaldinta kava su šlakeliu sojos pienu.

Avižiniai blynai

Reikės:

  • Puodelio (~90 g.) greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • Puodelio (~250 ml.) migdolų, sojų ar kito augalinio pieno;
  • Banano;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • Cinamono, vaisių, klevų sirupo ar pan. patiekimui,
  1. Kokteilinėje ar su blenderiu sumalti avižas, pieną, bananą ir kepimo miltelius iki vientisos masės. Palikti 5-10 min. pastovėti, jog sutirštėtų.
  2. Blynelius kepti ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus.(Pastebėjau, jog bekepant, geriausia keptuvę uždengti dangčiu, tada blynai geriau iškepa ir lengviau išeina juos apversti. )
  3. Blynus patiekti su vaisiais, klevų ar agavų sirupu, ar tiesiog apibarstyti cinamonu.

_dsc1574-2

Pietūs. Vėlokai pietavau, nes turėjau darbų ir, be to, tie avižiniai blynai suteikia energijos ilgam ilgam! Net neužkandžiavau. Bet pietums norėjau kažko tokio šildančio, tačiau tuo pačiu ir sveiko. Net nebuvau pagalvojus, jog šį karį gaminsiu, bet labai džiaugiuos, kad vis dėl to pasidariau. Šiaip aš tokį patiekalą karts nuo karto gaminu, nes nieko daug nereikia, skanu ir sotu labai. Tik visada naudodavau avinžirnius, šįkart jų neturėjau. Pagalvojau, o kas, jeigu bus šįkart lęšiai? Ir gerai buvo.

Dėl ryžių, tai ėmiau tuos, kuriuos viriau antrą dieną ir laikiau šaldytuve. Sakiau, kad sunaudosiu! Pasiėmiau kelias daržoves – česnako skiltelę, šiek tiek paprikos ir morkos. Viską susmulkinau ir supjausčiau, pakepiau keptuvėje kartu su ryžiais. Ai, dar pabaigoje šaldytų žirnelių įbėriau. Bet daržoves palikau dar šiek tiek traškias, man taip skaniau. Ir va taip nuobodūs ryžiai visai tampa fun.

Tai suvalgiau kažkur trečdalį kario ar pusę, nebepamenu. Kitas keliavo į šaldytuvą – bus rytojui. Bet šiaip iš šios dienos šitas patiekalas favoritas man, neabejoju nei kiek.

Greitas lęšių karis 

  • Smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių;
  • Susmulkinto mažo gabalėlio imbiero;
  • Skardinės (400 g.) virtų lęšių (tinka ir avinžirniai);
  • 1/2 – 1 a.š. kario miltelių;
  • 1/2 – 1 a.š. maltų čili pipirų;
  • ~100 g. konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 v.š. pomidorų padažo ar pastos;
  • ~ 100 ml. vandens;
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • Virtų ryžių, citrinos ir šviežių daržovių patiekimui,
  1. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus ir sudėti svogūną, česnaką bei imbierą. Nuolat maišant kepti, kol daržovės suminkštės.
  2. Suberti lęšius (prieš tai nukošti skystį), kario bei čili miltelius, supilti konservuotus pomidorus, padažą ir vandenį. Pagardinti druska, pipirais ir virti, kol sutirštės.
  3. Patiekti su virtais ryžiais, citrinos griežinėliu ir šviežiomis daržovėmis.

_dsc1661

Vakarienė. Vakarienei išėjo tai, kas bus kitą dieną pusryčiams. Tiesiog pusryčiams laiko neturėsiu tikrai, tai gaminau iš vakaro. O kai šviežiai iškepti keksiukai namie, nu tai kaip dar karštų neparagausi? Porą keksiukų ir citrinų arbata – labai gerai.  Tiesa, tai nepurūs ir nesaldūs keksiukai, tai labiau kepta orkaitėj avižinė košė. Mėgstu aš čia naudoti labai daug sėklų ir, jei turiu, riešutų, tada keksiukų konsistencija ne kaip šiaip košės. Aišku, čia kaip kas nori. Dar galima ir pasaldinti kokiu nors sirupu ar cukrumi.  Man gerai ir taip buvo. Ai, beje, prieš vakarienę labai daug visokių vaisių valgiau ir daug vandens gėriau.

Avižinės košės keksiukai

  • 2 gerai prinokusių bananų;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus (nebūtina);
  • 100 g. greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • ~150 ml. augalinio pieno;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Didžiulė sauja mėgstamų riešutų ar sėklų (naudojau moliūgų, saulėgražų sėklas, aguonas ir kokosų drožles)
  1. Bananus sutrinti ir sumaišyti su likusiais ingredientais.
  2. Gautą masę sukrėsti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol apskrus.

Praėjo dar viena skani ir soti diena. Nors, pasakysiu taip atvirai. Kai sesuo šalia manęs valgė suteptus gardžius vaflius su rududu, o aš tuo metu kramčiau lenkišką obuolį, buvo žiauriai pikta ir liūdna. Bet atsilaikiau ir buvo toks momentas tik tada. Šiaip jaučiuos gerai, valgau normaliai ir pats maistas man patinka visai. Gal dėl to, kad nemažai dalykų esu išbandžiusi anksčiau? Nežinau. Šiaip sakiau, kad tikrai netapsiu veganė, čia tik dėl įdomumo viskas. O gal vis dėl to reikia tai pergalvoti? Bet tai kaip be rududu? Vadinas, ne. 

Reklama

Įrašo “Veganė visai savaitei! 3 Diena.” komentarai: 2

    1. Sigita Val Įrašo autorius(-ė)

      Kaip ačiū! O geras, net nepagalvojau paguglint. 😀 pasirodo, beveik viskam veganiška alternatyvą galima surasti. 😉 reikės tuomet apgalvoti iš naujo 😀

      Patinka

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s