Veganė visai savaitei! 4 Diena.

Jau ketvirtadienis. Liko dar trys dienos visos fiestos. Kaip Jums šis bandymas? Tikiuos, ką nors įdomaus ar skaniai atrodančio randat čia. Asmeniškai aš, tai pati net nustebau, kiek daug visko jau atradau beveganaujant. O tai dar tik savaitės vidurys juk! Šiandien tokia diena keista buvo, ne tokia kaip visos kitos. Buvo ir labai gerų atradimų ir visai ew, ko dar nebuvo šią savaitę. Tai papasakosiu plačiau.

_dsc1797

Pusryčiai. Vakar sakiau, jog pusryčiams laiko visai neturėsiu. Kepiau juk tuos pusrytinius keksiukus vakare būtent tam. Neapgavau tikrai! Keksiukai palauks iki kito ryto, nes pusryčiai man šiandien buvo apie 12-13 h. Nespėjau papusryčiauti ryte ir pamiršau visai išsinešimui pasiimti. Nu kaip visada su manim. Bet nieko. Grįžau trumpam namo ir papusryčiavau/papietavau. Tik keksiuko nenorėjau jau, aišku. Tai pagalvojau, kad prancūziškas skrebutis bus ir greita, ir skanu. Bet ar išeis veganiškas?

Jau prieš kelias dienas domėjausi, kaip prancūzišką skrebutį gaminti veganiškai. Tikrai norėjau, kad pavyktų, nes visai mėgstu tokį maistą. Tai kiek pastebėjau, visur naudoja augalinį pieną vietoj tikrojo, bananą vietoj kiaušinio ir cukraus bei dar kokių avižų, linų sėmenų ar riešutų, kad labiau viską surištų. Viskas paprasta, atrodo. Pasidariau tą masę, pamirkiau duonos riekeles ir kepiau. Vienintelė pastaba, jog lipo prie keptuvės dugno labiau nei tikrieji, bet už tai apversti įmanoma visai, tai nieko tokio. O nieko tokio, nes, nuoširdžiai, skonis labai primena prancūziškus skrebučius! Ir valio! Šiandienos atradimas. Ir žinot ką? Bandysiu aš juos kadanors orkaitėje kepti, be jokio aliejaus, tiesiog išdėliosiu ant kepimo popieriaus ir kepsiu. Turiu nuojauta, kad išeis.

Prancūziškas skrebutis

Reikės:

  • 250 ml. sojų ar kito augalinio pieno;
  • 1/2 banano;
  • 2 v.š. greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • Cinamono, vanilinio cukraus pagal skonį;
  • 4-5 duonos riekelių.
  1. Blenderiu ar kokteiline sutrinti pieną, bananą ir avižas iki vientisos masės. Pagardinti cinamonu ir/ar vanile.
  2. Gautame mišinyje pamirkyti duonos riekeles ir kepti įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus.

_dsc1574-2

Pietūs. Kaip ir minėjau praėjusią dieną, jog pietums turėsiu vakarykštį greitą lęšių karį su daržovėmis. Tai ir turėjau. Daugiau apie patį karį ČIA.

_dsc2174

Vakarienė. Pica! Šio aš labiausiai laukiau, kai pradėjau daryti bandymą. Jei kas ilgiau mane čia skaito, tai žino, kad be picos aš negaliu. Pagalvojau, viskas šiaip veganiška – picos padas, padažas, ingredientai irgi, jei pasirenki atitinkamus. BET. O kaip dėl sūrio? Žodžiu, yra tokios maistinės mielės. Ne, tai ne tos paprastos mielės, kurias naudojam kepti duoną. Tai kažkoks daiktas, praturtintas b12 ar kuo ten, žodžiu, labai gerai vegetarams ar veganams ir primena tos mielės sūrį. Šiaip brangokas dalykas, bet gavau dovanų dar pavasarį ir naudoju iki šiol karts nuo karto. Tai susiradau aš greitai paruošiamą veganiško sūrio receptą su tom mielėm ir su pupelėmis. Viską namie turėjau beveik, tai sugalvojau išbandyti. Ir deja deja, nelabai patiko. Tiksliau, nepatiko visai, kad ir kaip nemandagiai aš čia. Iš pradžių galvojau, gal kad sojų pastos nenaudojau, nors reikėjo? Bet nemanau. Man ta tekstūra žiauriai keista ir nelabai valgoma, tiesiog nusiėmiau aš tą sūrį ir valgiau picą su daržovėmis. Ir man visai patiko pica be sūrio. Keista. Visgi palieku aš veganiško sūrio receptą, gal norėsit išbandyt. Gal Jums patiks. Juk visi mes skirtingi labai, ką gali žinot?

Pica

Reikės:

Sūriui:

  • Pusė skardinės (120 g.) virtų baltų pupelių;
  • 250 ml. karšto vandens;
  • 1 v.š. sojų pastos (nenaudojau);
  • 2 v.š. tapijokos miltų;
  • 4 v.š. maistinių mielių dribsnių.
  1. Sūriui: sudėti visus ingredientus į blenderį ir sutrinti iki vientisos masės. Tuomet supilti į puodą ir virti, nuolat maišant, ant vidutinės ugnies, kol įgaus tirštumą, primenantį tikrą išlydytą sūrį.
  2. Picos tešlą iškočioti  iki norimo storio, perkelti į skardą, aptepti padažu, viršų padengti pasirinktais priedais ir paruoštu sūriu, apibarstyti prieskoniais.
  3. Kepti įkaitintoje 220 laipsnių karščio orkaitėje 10-15 min.

Veganiško sūrio recepto šaltinis – Cooking With Plants

Tai va tiek šiandien. Soti ir patenkinta. Tik dėl sūrio aš nepasiduosiu dar ir bandysiu. Mačiau, daugelis gamina iš riešutų ir agar-agaro, bandysiu kadanors tokį. Bet tai labai norėjau pacheat’int ir padaryt greitesnį-pigesnį variantą. Vėlgi, sakau, tai tik asmeninė mano nuomonė. BET. Jeigu kada pagaminsiu skanų, gerą veganišką sūrį, kuris  bus gardus ir picai geras, tada jėga! O dienos favoritas tai skrebučiai. Išbandykit ir papasakokit, ar patiko. Ne tik skrebučiai, man šiaip patinka žinot, kaip Jums sekasi gaminti.

Tai iki penktadienio!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s