Veganė visai savaitei! 6 Diena.

Prieš paskutinė diena! Visa savaitė tiesiog pralėkė, nepajutau. Džiaugiuosi, kad išgyvenau 😀 ir kad man šios dienos laisvesnės pasitaikė, kitaip tikrai nebūčiau nieko suspėjusi. Darbo buvo, pripažinsiu. Bet jaučiuos super!

O dabar taip. Kai visą savaitę gaminau ir maitinausi beveik visada viena, tai nelabai ką ir pajutau, ar pasiilgau to “tikrojo“ maisto. Bet kai sužinojau, kad savaitgaliui grįšiu į gimtinę, tada pagalvojau, jog bus blogai. Žmonių daug ir nei vieno sielos draugo dėl veganiškumo. Tai namo važiavau su krepšeliu maisto, kad jokių pagundų nekiltų. 😀 Ir nieko. Kažkaip aš gaminuos sau, kiti skirtingą maistą valgė arba dar mano ragauja ir buvo gerai. O ar patiko mano maistas kitiems, tai jau čia kita tema. Papasakojau šiek tiek čia apie tai, jei įdomu. O dabar apie visą šeštadienį.


_dsc0930-3

Pusryčiai. Praėjusį savaitgalį gaminau tofu omletą. Na, tą daiktą nuotraukoj, kurį per skubėjimą nesugebėjau sufokuosuot. Ot! Nuotrauka taip pat iš praėjusio savaitgalio, neperfotografavau. Bet čia vos ne vienas mėgstamiausių man veganiškų patiekalų. Į omletą panašu, bet man kažkodėl skaniau nei tikrasis omletas. Šiaip nesu didžiulė gerbėja visokių virtų, keptų, plaktų ir pan. kiaušinių, o užtai šis tofu dalykas man labai labai. Praėjusią savaitę du rytus turėjau tokius pusryčius ir patenkinta buvau. Šį savaitgalį irgi nusprendžiau pasigaminti. Tai pusryčiams turėjau omletą su daržovėmis, duonos skrebučiu ir kava.

Tofu omletas

Reikės:

  • 150 g. tofu;
  • 1 v.š. sojų ar kito augalinio pieno;
  • 1 v.š. maistinių mielių (nebūtina);
  • česnako skiltelės (nebūtina);
  • žiupsnelio ciberžolės (kad įgautų geltoną spalvą ir būtų panašesnis į tikrąjį omletą. Nenaudojau, nes neturėjau);
  • 1 v.š. bulvių krakmolo;
  • Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
  1. Su blenderiu ar kokteiline visus ingredientus sutrinti iki vientisos masės.
  2. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir supilti paruoštą tešlą.
  3. Kepti ant vidutinės ugnies apie 5-7 min., kol apskrus. Tuomet apversti ir kepti dar kelias minutes. _dsc2294-2

Pietūs. Užsimaniau tokio paprasto, bet tuo pačiu nostalgiško ir komfortiško maisto. Nežinau, gal dėl to, kad šeštadienį praleidau su šeima, ar kas čia, bet sugalvojau, kad žiauriai seniai valgiau bulvinius blynus. Rimtai. Nebeprisimenu jau, kada. Kažkaip nekepu aš jų ir apie juos daug niekada negalvojau. Tai, žinokit, nieko aš čia ypatingo nedariau. Pasiėmiau bulvių, nusiskutau, beskudama ir pati skundžiaus. Gaminti aš mėgstu, jei nepastebėjot dar, bet bulvių skutimas man labai nemielas. Kartais nuskutu taip, kad bulvė išeina kvadratinė net. Bet nieko, šiaip ne taip nuskutau, sutarkavau ir sumaišiau su keliais labai paprastais priedais, tada kepiau blynus. Ką reikėjo iš recepto išimti, tai tik kiaušinius, ką ir padariau. Nors recepto net neturiu, atsiprašau. Aprašiau viską apytiksliai.

Tačiau buvo taip. Pietavom. Tai nei pati jutau didžiulio skirtumo nuo “normalių“ blynų, nei kartu su manimi pietavę. Kaip tik, jie daug traškesni išorėj išėjo nei originalieji. Jėga! Tik kiti, bevalgydami, naudojo grietinę šalia, o aš nabagėlis ištikima likau šiai savaitei ir valgiau vien. Kažin, kuo galima būtų tą grietinę pakeisti, ką? Nes trūksta kažko, kad ir kaip bebūtų.

Bulviniai blynai

Reikės

  • 4-5 didelių bulvių;
  • saujos smulkintų svogūnų laiškų arba svogūno;
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių;
  • 3-4 v.š. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio ar raudonėlio;
  • druskos, pipirų pagal skonį.
  1. Bulves smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su likusiais ingredientais.
  2. Iš paruoštos masės kepti blynus įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus, iš abiejų pusių, kol apskrus.

_dsc2335

Vakarienė. Ir vakarienei gaminau gardžius ir super duper greitai paruošiamus makaronus, kurių receptą radau čia. Man patiko, nors kitiems, mačiau, ne taip labai, bet nesiskundė perdaug. Va taip ir būna su tuo maisto gaminimu, kiekvienas kitaip supranta žodį “skanu“. Iš savo pusės sakau, kad labai rekomenduoju. Lengva, neapsunkinanti skrandžio vakarienė per mažiau nei 15 min. Patinka man toks paprastumas. Ir gaminau aš ją labai jau vėlai, rodė jau tuo metu euroviziją. 😀 Tai suspėjau ir pavakarieniaut, ir dar euroviziją viena akimi pasižiūrėt.

Vieno puodo makaronai “alla puttanesca“

Reikės:

  • 150 g. makaronų (naudojau “Spaghetti“);
  • 150 g. Pomidorų tyrės;
  • 550 g. vandens;
  • 3 g. druskos;
  • česnako skiltelės;
  • 6 juodų alyvuogių (naudojau žalias ir daugiau nei 6);
  • 8 g. kaparėlių (nenaudojau);
  • saujos petražolių.
  1. Supilti vandenį, pomidorų tyrę ir druską į puodą ir kaitinti ant aukštos ugnies, kol pradės virti.
  2. Kai skystis jau verda, sudėti makaronus, susmulkintą česnaką, kaparėlius ir supjaustytas alyvuoges, šiek tiek pamaišyti, sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti makaronus karts nuo karto pamaišant tiek, kiek parašyta ant pakuotės. Išvirus, skystis turi taip pat išgaruoti.
  3. Išvirusius makaronus dar kartą permaišyti, tada uždengti ir palikti apie 3 min. pailsėti.
  4. Paruoštus spagečius pagardinti smulkintomis petražolėmis ir patiekti.

Tikro naminio maisto diena išėjo. Nesiskundžiu. Man viskas buvo tai labai gerai. Bet šiandien susidūriau su kitų žmonių nuomone, kurie bandė šį maistą, tačiau apie veganizmą nei pagalvoti nenori. Vieniems patiko viskas, kitiems trūko tai sūrio, tai grietinės ar dar ko. Aš nežinau, gal čia pripratimas? Arba, galbūt, paprasčiausiai skirtingi mūsų visų skoniai. Jaučiu, toks paaiškinimas būtų logiškiausias.

Betkokiu atveju, čia seku pasakas labiau apie savo asmeninę nuomonę. O mano nuomonė tokia, kad kompiuteris jau išsikrauna, todėl laikas baigti šį post’ą, nes kaip ir viską pasakiau, tik bereikalingai tempiu laika. Tai iki ryt!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s