Veganiški lietiniai blynai

Nesvarbu, jog veganiška mano savaitė jau seniai baigėsi (visos savaitės įrašai ČIA). Visdar eksperimentuoju! Taip pasitaikė. Kažkaip viskas, ką visą šią savaitę ne veganiško valgiau, tai tik desertus. 😀 O taip tai, kai nuėjau į parduotuvę apsipirkti, nieko mėsiško ar pieniško nenusipirkau. Kodėl, nežinau. Šiaip minėjau, kad po viso to bandymo gaminsiu daugiau maisto iš augalinės kilmės produktų. Tą ir bandau daryti. Tai šįkart bandžiau lietinius iškepti. Ir, žinokit, visai pavyko. Paprasta ir greita. Kas svarbiausia, dar ir skanu. Ar geriau nei tikrieji lietiniai blynai? Nepasakyčiau. Ar gera alternatyva? Kuo puikiausia! 

Reikės:

  • ~200 g, kvietinių miltų;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 375 ml. sojų ar kito augalinio pieno;
  • 1 v.š. aliejaus (naudojau kokosų).
  1. Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Supilti pieną ir aliejų, viską gerai išmaišyti.
  2. Į labai gerai įkaitusią ir pateptą aliejumi keptuvę pilti tešlos ir tolygiai, plonu sluoksniu sukamaisiais judesiais ją paskirstyti. Kepti iš abiejų pusių po ~2 min. Apversti, kai lietinio kraštai atšoka nuo keptuvės sienelių.
  3. Lietinius valgyti iš karto arba atvėsusius uždengti maistinė plėvele, jog nesudžiūtų.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s