Per naktį mirkytų avižinių dribsnių košė

Pusryčiams avižinė košė labai gerai. Na, bent jau man. Bet žinot ką? Pasakysiu aš Jums taip atvirai ir nuoširdžiai. Aš tikrai tikrai tingiu tą košę virti kiekvieną mielą rytą. Perku dažniausiai greito paruošimo, kas nėra labai sveika. Bet tai vistiek toks maistas sušildo ir soti bei laiminga būnu iki pat pietų. Bet vis dėlto tikrų avižų košė geriau…. Tai ką daryt? 

Ogi padaryti avižinę košę, kurios visai nereikia virti. Čia toks tikras tinginių receptas, ne kitaip – prieš einant miegoti avižas užsipilti pienu, gerai išsimiegoti, o ryte paprasčiausiai išsitraukti iš šaldytuvo košę, kurią iš karto galima valgyti. Vienintelis minusas, kad ji šalta, tai žiemos rytais arba kava būtina šalia, arba keli atsispaudimai sušilimui. O ar galima ją pašildyti kokioj mikrobangų krosnelėje, tai tikrai nežinau. Gal kadanors reikės pabandyti. Jei toks metodas veikia, tai reikės apgalvot, gal visgi mikrobangų krosnelės man reikia, ką? Bet šiaip, žinokit, košė tikrai gera. Tūkstančius kartų internete, tikriausiai, matėt, bet ne veltui ji tokia populiari. O vat paimkit ir pabandykit patys!

Reikės:

  • 45 g. avižinių dribsnių;
  • 1 a.š. Chia sėklų (nebūtina);
  • 1-2 v.š. klevų sirupo (arba agavų sirupo, medaus ar kt.);
  • 120 ml. pieno (naudojau sojų);
  • Vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų.
  1. Visus produktus sumaišyti ir statyti į šaldytuvą per naktį.
  2. Paruoštą avižinę košę galima valgyti jau kitą rytą su mėgstamais priedais. Šaldytuve galima laikyti iki 2 dienų.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s