Kokosiniai kynvos blynai su apelsinų džemu

Tai labas. Kada tos Užgavėnės, ką? Vieni sako ir vienur rašo, kad vasario 21 dieną. Kitur ir kiti – kad 28. Nesuprantu. Bet nesvarbu. Pagalvojau, jei šiandien, tai bus kaip tik blynų receptas šiai progai. O jei kitą savaitę, tai nieko tokio juk. Geriau anksčiau nei pavėluotai, ar ne?

Sveikiau ar įdomiau besimaitinantiems, šie blynai turėtų patikti tikrai. Nėra nei perdirbto cukraus, nei miltų, nei gyvūlinių produktų. Ir skanūs! Nusižiūrėjau nuo čia , jei ką. Tik to ar ano nedėjau arba kažką kitą naudojau, kaip visada. Bet tai ar Užgavėnėms, ar pusryčiams, ar desertui. Valgyčiau, jaučiu, betkurią progą. Tikrai geri, nemeluoju. Ir Jūs išbandykit!

Reikės:

  • 85 g, bolivinės balandos (kynva) + 250 ml. vandens;
  • 1 a.š. Chia sėklų + 60 ml. vandens (arba vieno kiaušinio);
  • 30 g. kokosų drožlių;
  • 45 g. avižinių dribsnių;
  • 250 ml. sojų, migdolų ar kito augalinio pieno;
  • 2 v.š. kokosų ar kito aliejaus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • nutarkuotos citrinos žievelės (naudojau laimą);
  • žiupsnelio cinamono;
  • 30 g. kokosų drožlių;
  • Kokosų ar kito aliejaus kepimui.

Apelsinų džemui:

  • 2-3 apelsinų;
  • 1-2 v.š. klevų, agavų sirupo ar medaus (priklauso nuo apelsinų saldumo);
  • 2 v.š. šaukštų Chia sėklų;
  • Šviežiai spaustų citrinos sulčių (naudojau pusė laimo)
  1. Bolivinę balandą užpilti vandeniu ir palikti brinkti 12-24 h.
  2. Chia sėklas sumaišyti su vandeniu ir palikti 15 min.
  3. Išbrinkintą kynvą perplauti vandeniu ir nusausinti, sudėti į blenderį kartu su chia ir vandens mišiniu, kokosų drožlėmis, avižomis, pienu, aliejumi ir kepimo milteliais. Viską sumalti iki vientisumo. Tada sudėti citrinos žievelę, cinamoną, kokosų drožles ir išmaišyti.
  4. Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi ir kepti blynus ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
  5. Apelsinų džemui: apelsinus nulupti ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, sumaišyti su likusiais ingredientais ir palikti šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį.
  6. Iškepusius blynus patiekti su apelsinų džemu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s