Veganiški obuolių pyragaičiai

Tai vat neseniai dariau aš vakarienę. Taip specialiai pagaminau viską veganiškai. Buvo sushi, tada daržovių ir avinžirnių karis, o desertui obuolių pyragas. Sushi tai skanu visada. Karis irgi. Bet va kai ranka sudreba, o rankose kajeno pipirai, tai net parausta visi, kaip skanu! Bet viso šito esmė tai tokia, kad visiems patiko, o aš nustebusi likau labai. Kažkaip per tuos porą mėnesių supratau, kad veganiškas maistas ir skanus gali būti, ir nesudėtingai padaromas. O man eksperimentuot, oi, kaip patinka. Ir šiaip tai niekaip nesuprantu, iki ko reikia prieit, kad sugalvoti iš bulvės pagaminti sūrį, tarkim. Rimtai menas.

Kalbant apie eksperimentus, per tą vakarienę dariau obuolių pyragą su trapia tešla, kurią gaminau iš miltų, pieno ir alyvuogių aliejaus.  Taai kaip čia pasakius… Jautėsi, kad veganiškas 😀 nebuvo tokio trapumo, kokio norėtųsi. Tai nuo tos dienos ieškojau geresnės alternatyvos. Ir radau! Paprasčiausias kokosų aliejus. Juk logiška, į sviestą panašus savo konsistencija. O kokosų visai nesijaučia ir neturi keisto poskonio, nes aliejus tai rafinuotas.

Trapios tešlos receptą radau čia , o obuolių įdaras nuo manęs jau. Įdarui kiekius ar produktus, aišku, galima keisti lengvai pagal savo nuožiūrą. Juk gaminsit ir valgysit tai Jūs. O pasigamint tai patarčiau, nes, kiek jau esu bandžiusi receptų, tai čia yra geriausia alternatyva trapiam ir sviestiniam obuolių pyragui. O gal net ir skaniau, dar neapsisprendžiau. Žodžiu, negalėčiau rekomenduoti labiau, tikrai.

Reikės (6-8 pyragaičiams):

  • 270 g. kvietinių miltų (naudojau “Spelta“);
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 160 g. kokosų aliejaus (naudojau rafinuotą);
  • 3-6 v.š. ledinio vandens;
  • Viršui: klevų sirupo + cinamono arba augalinio pieno + cukraus + cinamono

Obuolių įdarui:

  • 3-4 didelių obuolių;
  • 3-4 v.š. cukraus ar agavų/klevų sirupo (naudojau klevų sirupą);
  • 1/2 a.š. cinamono;
  • 1 v.š. kvietinių miltų;
  • Sauja smulkintų graikinių riešutų (nebūtina);
  • Nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės (nebūtina);
  • Žaliosios citrinos sulčių pagal skonį (nebūtina).
  1. Miltus sumaišyti su druska.
  2. Į mišinį sudėti kokosų aliejų ir peiliu ar šakute sukapoti iki trupinių.
  3. Tada po šaukštą pilti vandenį ir maišyti, kol pradės formuotis tešla ir pabaigti ją minkyti rankomis iki vientisumo. Neperminkyti!
  4. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą atvėsti.
  5. Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį kartu su cukrumi ar sirupu, cinamonu, miltais ir riešutais. Pagardinti citrinos žievele bei sultimis ir viską gerai sumaišyti.
  6. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
  7. Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir ja iškloti tartalečių formeles, suformuojant krepšelius. Likusią tešlą perkočioti ir supjaustyti ~1cm. storio juostelėmis.
  8. Kiekvieną krepšelį pripildyti paruoštu obuolių įdaru ir ant viršaus iš tešlos juostelių “supinti“ groteles. Pynės kraštelius būtina gerai prispausti prie krepšelio kraštų!
  9. Pyragaičių viršų aptepti klevų sirupu ir apibarstyti cinamonu arba aptepti pienu ir apibarstyti cukrumi bei cinamonu. Kepti orkaitėje 20-25 min., kol apskrus.
  10. Iškepusį desertą palikti bent 10 min. atvėsti kambario temperatūroje ir patiekti.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s