Empanados su jautiena

Savaitgalį buvau išvažiavus. O tuščiomis aš nevažiuoju, visad prigriebiu kokį nors savo masterpysą iš virtuvės, kad ir kur būčiau išsiruošusi. Tai ta proga prikepiau kalną empanadų! Čia toks Lotynų Amerikos užkandis, jei neklystu. Arba jei neklysta wikipedia. Trapūs pyragėliai, įdaryti jautienos ar kitokiu įdaru. Visokių jų būna – su vištiena, vegetariški ir pan. Net saldžių mačiau receptą! Bet tiek man, tiek kitiems jautienos įdaras patiko labai. Neriebus, lengvai aštrus, o virti kiaušiniai su alyvuogėm kažkaip visai gerai čia tinka, kas atrodo įdomiai ir ganėtinai keistai. 

Žadėjau ir žadėjau, kad kadanors kepsiu empanadas, bet atidėliodavau vis. O veltui. Labai geras užkandis! Įdomus, bet tuo pačiu paprastai ir nesudėtingai paruošiamas. Sakyčiau, į kibinus šiek tiek panašūs jie. O skaniausi ką tik iškepę, bet labai geri atvėsę ir dar 60 km. nukeliavę! Nukeliautų ir dar daugiau, jei reikėtų. Tai valgėm visokius – ir atvėsusius, ir peršildytus, ir kitos dienos. Žodžiu, buvo gerai.

Reikės:

  • 300 g. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. druskos;
  • 125 g. sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • Kiaušinio plakinio (kiaušinį išplakti su 1 v.š. pieno ar vandens).

Įdarui:

  • 2 v.š. aliejaus;
  • 3 smulkiai pjaustytų svogūnų;
  • 2-3 susmulkintų skiltelių česnako;
  • 400 g. maltos jautienos;
  • 1/2-1 a.š. maltų čili pipirų;
  • 1/2 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 200 ml. baltojo vyno;
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • Sauja žaliųjų alyvuogių.
  1. Miltus sumaišyti su druska. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir įtrinti į miltus, kol neliks didesnių sviesto gabalėlių. Įmušti kiaušinį ir suminkyti vientisą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  2. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą atvėsti.
  3. Įdarui:  Ant vidutinės kaitros įkaitinti keptuvę su aliejumi, sudėti svogūnus su smulkintu česnaku ir nuolat maišant kepti, kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  4. Į keptuvę sudėti jautieną ir apkepti, tada pagardinti čili pipirais, kuminu, rūkyta paprika, druska bei pipirais.
  5. Sumažinti kaitrą ir supilti vyną, uždengus virti apie 15-20 min., kol skystis nugaruos. Atvėsinti kambario temperatūroje.
  6. Kiaušinius nulupti ir supjaustyti kubeliais, alyvuoges susmulkinti ir įmaišyti į atvėsintą mėsos įdarą.
  7. Tešlą plonai iškočioti ir išpjauti norimo dydžio apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėti jautienos įdaro, sulenkti perpus ir šakute gerai suspausti kraštus.
  8. Paruoštus pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti įkaitintoje 200 laispnių karščio orkaitėje 20-25 min.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s