Sveikesni Bounty, Ferrero Rocher ir Snickers!

Kas dar nesekat ar šiaip neturit Instagram’o, tai prieš kelias savaites buvau įkėlusi sveikuoliškų naminių Twix’ų nuotrauką ir paklausiau, kad gal paimkim ir pagaminkim kokius kelis populiariausius batonėlius ar saldainius sveikiau? O, žinokit, nėra nieko smagiau, kai sugalvoju kokį nors baisiai keistą dalyką ir atsiranda pritariančių. Tai va taip ir šįkart atsitiko. Valio!

Ir. Ne, Twix šįkart nebus. Galbūt kitą kartą, nes jei šis post’as patiks, darysim pratęsimą kadanors. O dabar apie tris, visiems gerai žinomus šokoladinius batonėlius ir saldainius, kuriuos namie sugebėjau padaryti be cukraus, nekeptus ir ganėtinai panašius į originalą. Aišku, kad jaučiasi skirtumas, neišdrįsčiau šiuo atveju meluot net. BET. Jau porą savaičių nieko saldaus iš parduotuvės neperku (kas man visai nebūdinga), nes šaldiklyje turiu šiuos tris masterpysus ir su malonumu aš juos iš lėto naikinu ir būtinai prie kavos kąnors pavaišinu. Tai išvados tokios, jog “Bounty“ arčiausiai tiesos, labai panašūs į tikruosius ir “Ferrero Rocher“ , o “Snickers“ skanūs, bet šiek tiek per saldūs. O kurie skaniausi, negalėčiau pasakyti, nes visi trys labai skirtingi. Žodžiu, puiki progai išbandyti Jums patiems. 😉

“Snickers“

Reikės:

Nugai:

  • 80 g. džiovintų datulių (be kauliukų);
  • 250 g. riešutų sviesto;
  • 5-6 v.š. klevų sirupo arba skysto medaus;
  • 3 v.š. maltų migdolų ar kokosų miltų

Karamelei:

  • 250 g. džiovintų datulių (be kauliukų);
  • 4 v.š. kokosų aliejaus;
  • 3-5 v.š. vandens;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Sauja sūdytų skrudintų žemės riešutų.

Šokoladui:

  • 4 v.š. kokosų aliejaus;
  • 4 v.š. kakavos;
  • 2-3 v.š. klevų sirupo ar medaus.
  1. Nugai: datules užpilti verdančiu vandeniu ir palikti apie 10-15 min., kol suminkštės. Tuomet nukošti, datules sudėti ir smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
  2. Įmaišyti riešutų sviestą, klevų sirupą ir maltus migdolus. Gauta masė turėtų būti minkomos tešlos konsistencijos, jei per skysta – įmaišyti daugiau maltų migdolų ar kokosų miltų.
  3. Paruoštą nugą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę formą ir tolygiai paskirstyti.
  4. Karamelei: datules užpilti verdančiu vandeniu ir palikti apie 10-15 min., kol suminkštės. Tuomet nukošti, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisumo kartu su kokosų aliejumi ir 3 šaukštais vandens. Jei karamelė išėjo per tiršta, įpilti dar 1-2 šaukštus vandens. Karamelę pagardinti žiupsneliu druskos, įmaišyti sūdytus skrudintus riešutus ir supilti ant nugos. Dėti į šaldiklį mažiausiai valandai. Atšaldžius, supjaustyti į norimo dydžio batonėlius.
  5. Šokoladui ištirpinti kokosų aliejų ir sumaišyti su kakava bei klevų sirupu. Batonėlius mirkyti paruoštame šokolade, sudėti ant kepimo popieriaus ir dėti atgal į šaldiklį, kol šokoladas sustings.

Šokoladinius batonėlius laikyti šaldiklyje, geriausiai iki 2-3 savaičių.

“Ferrero Rocher“

Reikės:

  • 200 g. džiovintų datulių (be kauliukų);
  • 150 g. maltų lazdyno riešutų;
  • 2 v.š. kakavos;
  • Žiupsnelio druskos.
  • 12-15 lazdyno riešutų;
  • Saujos smulkintų lazdyno riešutų.

Šokoladui:

  • 2 v.š. kokosų aliejaus;
  • 2 v.š. kakavos;
  • 1-2 v.š. klevų sirupo ar medaus;
  • Saujos smulkintų lazdyno riešutų.
  1. Datules užpilti verdančiu vandeniu ir palikti apie 10-15 min., kol suminkštės. Tuomet nukošti, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisumo, tada įmaišyti maltus riešutus, kakavą ir pagardinti druska.
  2. Iš gautos masės formuoti norimo dydžio rutuliukus, į kiekvieno vidurį įspaudžiant po lazdyno riešutą. Kiekvieną rutuliuką apvolioti smulkintuose riešutuose ir dėti į šaldiklį pusvalandžiui ar valandai sustingti.
  3. Šokoladui kokosų aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kakava bei klevų sirupu.
  4. Atšaldytus saldainius mirkyti šokolade, sudėti ant kepimo popieriaus ir dėti atgal į šaldiklį, kol šokoladas sustings.

Saldainius laikyti šaldiklyje, geriausiai iki 2-3 savaičių.

“Bounty“

  • 3  v.š. kokosų aliejaus;
  • 4-5 v.š. klevų sirupo ar medaus;
  • 100 ml. kokosų pieno;
  • 250 g. kokosų drožlių

Šokoladui:

  • 200 g. juoduojo šokolado (naudojau becukrį);
  • 1 v.š. kokosų aliejaus.
  1. Kokosų aliejų ištirpinti ir sumaišyti kartu su klevų sirupu, pienu ir kokosų drožlėmis. Gautą masę sukrėsti į kepimo poperiumi išklotą kvadratinę formą, gerai suspausti ir įdėti į šaldiklį pusvalandžiui ar valandai, kol sustings. Sustingus, supjaustyti į norimo dydžio batonėlius.
  2. Šokoladą ištirpinti kartu su kokosų aliejumi.
  3. Batonėlius mirkyti ištirpintame šokolade, sudėti ant kepimo popieriaus ir dėti į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.

Batonėlius galima laikyti šaldytuve ar net kambario temperatūroje. 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s