Graikiško jogurto cheesecake’as!

Va taip. Šių metų Velykinis desertas bus toks. Pamenu, pernai tai kepiau Napoleoną visai neblogą. Norit recepto? Tai spauskit ČIA. Bet šiaip, žinokit, visai šis pyragas ne cheesecake’as. Nėra čia jokio sūrio juk. Tai vadinas, sūrpyragiu nelabai galima vadint, ar ne? Bet kad labai panašus į jį. Ir kepamas panašiai, ir tekstūra tokia pat kreminė. Gaila, negalėjau atpjauti gabalėlio ir aprodyti Jums jį labiau. Šventėms palikt turiu neprakąsta, sveiką ir gražų. Kaip kitaip.

Bet jei jau ieškot kokio nors skanaus, nesudėtingo deserto, kuris būtų gaivus ir lengvas, tai išsikepkit šį pyragą. Neužtruksit ilgai, produktų taip pat daug nereikės. Kreminis, sotus, bet tuo pačiu ir neriebus dėka graikiško jogurto. Nors, kadangi, šventinis, tai leidau sau paimt ir papuošt viršų plakta grietinėle. Ir uogomis.  Bet tai žodžiu, bus skanu!

Reikės:

  • 200 g. sausainių (naudojau “Selga“);
  • 80 g. sviesto;
  • 1 kg.  graikiško jogurto;
  • 200-250 g. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 2 v.š. miltų;
  • 6 kiaušinių;
  • 1 citrinos.
  • Plaktos saldintos grietinėlės ir/ar uogų papuošimui.
  1. Sausainius sumalti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Viską suberti į apvalią, sviestu išteptą kepimo formelę (naudojau 20 cm. skersmens) ir suformuoti pyrago pagrindą. Kepti įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 min., kol lengvai apskrus.
  2. Kol kepa pagrindas, jogurtą sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Po vieną, vis maišant, įmušti kiaušinius. Viską pagardinti nutarkuota citrinos žievele ir jos sultimis.
  3. Kai sausainių pagrindas iškepė, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių.
  4. Gautą mišinį supilti ant iškepusio pagrindo. Pyragą kepti orkaitėje apie valandą ar daugiau. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Desertą reikėtų atvėsinti išjungtoje orkaitėje, šiek tiek atidarius dureles, tada statyti į šaldytuvą pilnai atvėsti.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Graikiško jogurto cheesecake’as!” komentarai: 3

  1. Mei

    Vel gavau is vyro užsakymą iškepti pyragą i darba – kadangi anksciau keptas jūsiškis karamelės cheescake’as buvo, pasirodo, “nuostabus ir nepakartojamas“, dabar imuosi šio. Kadangi receptas jūsiškis, manau, bus suuuuper (o ir 4 valandas gaminti nereikes :)).

    Patinka

    Atsakyti
      1. Mei

        Sveiki! Kepiau vėl šį pyragą draugų susiėjimui savaitgalį ir jau ir pati paragavau – labai labai super! Ryte prie kavos – pats tas, toks ne per saldus (cukraus kiek mažiau dėjau), maloni rūgštelė, labai sodri tekstūra, bet nėra “riebalo“ 🙂 Ir smagiausia – kad tik hop hop ir jau pyragas kepa, jokios gaišaties.
        Viršų plonai aptepiau jogurtu (tingėjau grietinėlę plakti) ir užbėriau 300 g šilauogių.

        Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s