Pomidorų sriuba su alaus duona

Kas ilgiau skaito šį tinklaraštį, žino, kokia aš sriubų nemegėja esu. Jei atvirai, visą pusmetį, nuo tada, kai tik persikrausčiau į Kauną, net puodo neturėjau. O, pavyzdžiui, tokio kaip samčio tai iki dabar pas mane nerasi. Čia rimtai!

Tačiau kai tokie baisūs, lietingi orai užklupo, pagalvojau, jog visgi reikia sriubos, kad būtų jaukiau ir šilčiau bent kažkiek. Pomidorų sriubos norėjau, o šalia jos sumuštinio su sūriu. Taigi čia ta tokia klasikinė kombinacija, ar ne? Po to nusprendžiau visgi naminę greitą duoną išsikepti su alumi. O alaus duona tai ne ta tradicinė mielinė, kurią reikia išminkyti gerai ir dar valandų valandas laukti, kol pakils ir iškeps. Čia tik sumaišyti užtenka kelis produktus ir kepti. Viskas. Jei net sriubos nenorit, pabandykit bent jau duoną. Gardi labai ir, kas geriausia, greitai paruošiama. O naminiai kepiniai visad jėga. Ar ne?

Alaus duona:

  • 400 g. kvietinių miltų;
  • 3 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. druskos;
  • 50 g. cukraus;
  • 350 ml. šviesaus alaus;
  • 60 g. sviesto (veganams margarino ar aliejaus).
  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi, supilti alų ir išmaišyti.
  2. Sviestą ištirpinti ir pusę įmaišyti į tešlą. Nedideliu kiekiu tirpinto sviesto ištepti pailgą kepimo formą ir į ją sukrėsti paruoštą mišinį, tolygiai paskirstyti ir viršų aptepti likusiu sviestu.
  3. Duoną kepti įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą, kol pakils, viršus apskrus ir, įbedus medinį iešmelį į kepinio centrą, jis liks sausas.
  4. Iškepusią duoną atvėsinti kambario temperatūroje bent 15-20 min.

Pomidorų sriuba:

  • 1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 skilt. česnako;
  • 2 skardinių (800 g.) konservuotų pomidorų savose sultyse;
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • Saujos šviežio baziliko.
  1. Bulvę nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną ir česnaką susmulkinti, apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol daržovės suminkštės.
  3. Į smulkintuvą sudėti išvirusią saldžiąją bulvę, apkeptas daržoves ir konservuotus pomidorus. Sutrinti iki vientisos masės.
  4. Gautą masę supilti į puodą ir pakaitinti, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir sauja smulkinto baziliko.
  5. Sriubą patiekti dar karštą. Šalia puikiai dera paprastas karštas sumuštinis su sūriu ar alaus duona.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s