Veganiški bananiniai blynai

 

Žinokit, jei turėčiau progą, tai blynus kepčiau kiekvieną rytą, tikriausiai. Vistiek, kai esu tas žmogus, kuris virtuvėj praleidžia daugiau laiko, nei reikėtų, tai turiu ne tik mėgstamą maistą, bet ir mėgstamą gaminti. Logiška ar nelabai? Na, nesvarbu. Bet blynai tai vienas iš tų dalykų, kuriuos man, turbūt, labiau patinka kepti nei valgyti. Nes tiems, kam paruošiu tokius pusryčius, labai mane myli tą dieną. O tai visai smagu.

Tai vieną gražų, saulėtą rytą iškepiau vat tokius veganiškus bananinius blynus. Tų bananų beveik ir nesijaučia, už tai jie duoda saldumą ir gerą “surišimą“ tešlai. O acto irgi nereikėtų bijoti, nesijaučia jo visai. Kiek skaičiau, tai veganai, maišydami pieną su actu, pasidaro savo ale pasukas (“buttermilk“) ir naudoja kepiniams. O del pasukų blynai tokie purūs ir minkšti išeina. Kažkokia magija, ar ne?

Bet dabar taip. Tai patys skaniausi veganiški blynai! Čia rimtai. Na, gerai, labai intensyviai konkuruot galėtų su lietiniais blynais, kuriuos kepiau va ČIA. Bet vistiek. Purūs, tinkamo saldumo ir skanūs, kas be ko. Tokie paprasti, tačiau labai teisingi. O su avietėmis ir šilauogėmis išvis buvo super. Išbandykit tiesiog!

Reikės:

  • 250 ml. augalinio pieno (naudojau sojų);
  • 1 v.š. acto ar citrinos sulčių;
  • 2 mažų ar vieno didelio banano;
  • ~150 g. kvietinių miltų (naudojau pilno grūdo Spelta);
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. aliejaus (naudojau kokosų);
  • žiupsnelio druskos;
  • cinamono ar vanilinio cukraus pagal skonį (nebūtina).
  1. Į pieną supilti actą, permaišyti ir palikti apie 10 min. pastovėti.
  2. Bananus sutrinti šakute iki vientisos masės ir sumaišyti su acto-pieno mišiniu, kvietiniais miltais, kepimo milteliais, aliejumi ir druska. Jei yra noro, pagardinti cinamonu ar vaniliniu cukrumi.
  3. Ant vidutinės kaitros įkaitinti keptuvę, ją plonu sluoksniu ištepti aliejumi ir kepti norimo dydžio blynelius. Apversti tada, kai paviršiuje susiformuoja burbuliukai.
  4. Blynus valgyti su šviežiomis uogomis ar vaisiais, klevų sirupu ar mėgstamu džemu,

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s