Vištienos kebabai su tzatziki

Pagaliau vasara! Na, beveik. Bet vistiek, kai oras pasakiškas, tai ir nuotaika geresnė. Labai laukiu tų vakarų ar savaitgalių, kai bus galima į gamtą važiuoti ir ten ilsėtis, o ne namie sėdėti. Aišku, nebūčiau aš, jei apie maistą nepagalvočiau! O ką gamtoj galima būtų pasigaminti, ką? 

Pasakiau aš tiek sau, tiek kitiems šią savaitę drąsiai ir užtikrintai. Kai tik ištrauksim grilių, pirmą, ką gaminsim, tai vištienos kebabus. Arba nebūtinai, vištienos. Bet vištienos vieni skaniausių. Nes, jeigu taip atvirai, niekad jų nesu gamtoje kepusi. Už tai labai noriu išbandyti, nes jaučiu, būtų super. Tai vat pasižadu net čia raštiškai, kad kepsiu!

Aišku, šįkart tai namie teko verstis. Kepiau ant grill keptuvės tiek vištieną, tiek kebabus. Kai vištą kepiau, kaitros tikrai nepagailėjau, tada mėsa apskrunda kaip ant tikro griliaus. O pačius kebabus irgi gerai įkaitusioje keptuvėje skrudinau, kad tik tortilija traški taptų. Tikrai nereikia, kad troškintųsi viduj tos šviežios daržovės. Tikrai ne. 

Šiaip labai lengvas receptas ir labai skanūs kebabai išeina. Nieko prieš neturiu, bet savo maisto tikrai nevadinsiu “kaip iš kebabinės”. Bet kažkas panašaus, tik čia daug skaniau. Minkšta ir sultinga vištiena, traškios, šviežios daržovės ir gaivus tzatziki padažas, kuris tikrai nėra riebus ar kaloringas. Išvis dabar pagalvojau. Čia visai nekaloringi, sveiki kebabai išeina! 

Žodžiu, namie, gamtoj ar dar kur. Koks skirtumas. Naminiai kebabai visur ir visada gerai!

Reikės (4 porcijoms):

Vištienos marinavimui:

  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 3-4 česnako skiltelių;
  • 150 g. graikiško jogurto;
  • 1 v.š. kečupo;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių (arba salžiosios raudonosios paprikos);
  • žiupsnelio cinamono (nebūtina);
  • Saujos šviežių smulkintų petražolių, kalendros ar baziliko;
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • 500 g. vištienos (naudojau šlaunelių mėsą be kaulo ir odos)

Tzatziki padažui:

  • 1 ilgavaisio agurko;
  • 1 česnako skiltelės;
  • Saujelės šviežių mėtų;
  • 400 g. graikiško jogurto;
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų pagal skonį.

Kebabui:

  • 4 tortilijų;
  • Gūžinių salotų ar kininio kopūsto;
  • Pomidorų;
  • Raudonųjų ridikėlių.
  1. Svogūną su česnaku susmulkinti ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Į marinatą sudėti vištieną, permaišyti ir palikti marinuotis šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį.
  2. Padažui burokine tarka sutarkuoti agurką ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Palikti pastovėti apie 5 min., kol agurkas išleis savo sultis. Tuomet agurką ranka gerai nuspausti, o sultis išpilti.
  3. Česnaką susmulkinti su šviežia mėta, sumaišyti kartu su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir agurko tarkiais. Pagardinti druska ir pipirais.
  4. Marinuotą vištieną iškepti ant gerai įkaitusio griliaus ar keptuvės. Iškepusią mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
  5. Ant tortiliijų sluoksniais sudėti daržoves, vištieną ir apšlakstyti tzatziki padažu. Tortilijos apačią užlenkti ir suvynioti į ritinį.
  6. Kebabus apkepti griliuje ar sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min., kol tortlija taps traški.
  7. Paruoštus kebabus patiekti su likusiu padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s