Magiškas pyragas

Magiškas pyragas. O kuo jis toks magiškas? Ogi tuo, kad tešlą pagamini iš visiškai elementarių produktų, supili į kepimo formą, iškepi, atvėsini, kaip ir su visais kitais pyragais būna. BET. Kai atpjauni gabalėlį, pamatai, jog tas pyragas išėjo kažkodėl tai trisluoksnis! O susisluoksniuoja jis pats, todėl ir magiškas, tikriausiai.

Tai vat viršutinis sluoksnis tai tikras, purus biskvitas, vidury lyg ir kaip plikytas kremas, o apačia nežinau. Kaip pyrago pagrindas? Tiesiog standesnis ir tvirtesnis, nei kremo sluoksnis. Galbūt tų sluoksnių nuotraukoje aiškiai ir nesimato. O čia dėl to, kad pabandžiau iškepti stačiakampėje kepimo formoje, šiaip dėl įdomumo. Nors toks pyragas dažniausiai kepamas 20x20cm keturkampėje formoje. Bet man mano pyragas išėjo gražus ir įdomus vistiek. Nepasiginčys niekas.

O skonis tai, žinokit, irgi labai geras. Gaivus, kreminis, bet tuo pačiu purus ir tikrai ne per saldus.  Jei gerai atvėsintas, su uogomis ar vaisiais super. Nors, jaučiu, koks nors sūdytos karamelės padažas irgi čia tiktų. Kas dar? Ai. Jis ir vien skanus!

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 110 g. kambario temperatūros sviesto;
  • 130 g. cukraus;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus;
  • 125 g. kvietinių miltų;
  • 500 ml. pieno;
  • šviežių uogų ar vaisių.
  1. Nuo kiaušinių baltymų atskirti trynius. Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir išplakti iki standžių putų.
  2. Atskirame dubenyje išplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius iki purumo ir kol nebesijaus cukraus kruopelių. Įmaišyti kvietinius miltus.
  3. Pastoviai maišant, plona srovele supilti pieną. Jei tešloje atsirado gumulėlių, perkošti per sietelį.
  4. Pabaigai į tešlą lengvai ir atsagiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus. Nepermaišyti, jog neprarastų purumo.
  5. Tešlą supilti į sviestu išteptą ar kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepti įkaitintoje 150C orkaitėje apie 1,5 val., kol pyrago viršus taps auksinės spalvos.
  6. Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti kambario temperatūroje, tuomet atšaldyti šaldytve 2-3 val. arba pernąkt.
  7. Pyragą papuošti šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s