Bolivinės balandos ir avižų granola

Reikės:

  • 90 g. bolivinės balandos;
  • 100 g. avižinių dribsnių;
  • 200 g. mėgstamų riešutų ir/ar sėklų mišinio;
  • 4 v.š. kokosų aliejaus;
  • 4 v.š. klevų sirupo ar medaus;
  • žiupsnelio druskos.
  1. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių.
  2. Bolivinę balandą sumaišyti kartu su avižomis ir riešutų-sėklų mišiniu.
  3. Kokosų aliejų ištirpinti su klevų sirupu ar medumi iki vientisos masės. Supilti į sausų ingredientų mišinį, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti.
  4. Masę suberti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskirstyti ir kepti orkaitėje apie 20 min. Tuomet permaišyti ir kepti dar 5-10 min., kol apskrus ir taps tamsios auksinės spalvos.
  5. Iškepusią granolą atvėsinti  ir valgyti su pienu ar jogurtu. Likusią granolą sudėti į sandarų indą ir laikyti kambario temperatūroje iki 2 savaičių.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s