Sushi!

Turiu silpnybę sušiams. Nigiri, temaki,uramaki, maki ar dar kokie nors. Valgau juos visus ir visada, kai atsiranda proga. Aišku, nedaug aš apie juos ir težinau. Ir sushi meistrė ar dar kas tikrai neketinu būti. BET. Namie gamintus sušius mėgstu labai. O gaminu juos pakankamai dažnokai. Pietums į darbą kelis kartus nešiausi, per brolio vestuves prie užkandžių stalo daug sušių priruošusi buvau arba šiaip kokiam piknikui ar dar kam toks maistas yra super.

Sotu, skanu, nereikia šildyti, galima paruošti pagal save, kad ir veganiškai ar vegetariškai. Manau, kad tai ir ganėtinai sveika. Kaip užkandis, arba kaip lengvas patiekalas. Ir nesudėtingas! Pati šįkart dariau su lengvai sūdyta lašiša (kažkaip nenorėjau žalios žuvies naudoti), agurku ir avokadu, su krabų lazdelėmis ir agurku. Kitus dariau iš pusės nori lapo tiesiog vien su agurku, su krabų lazdelėmis ar su avokadu. Tokius paprastus maki ar kaip ten jie vadinas. Na tas įdaras, ar kaip juos susuksit, viskas pagal kiekvieno fantaziją. Bet pabandyti pasidaryti patiems verta, be jokios abejonės.

Reikės:

Ryžiams:

  • 2 puod. kibių apvaliųjų ryžių;
  • 2,5 puod. vandens;
  • 100 g. ryžių acto;
  • 50 g. cukraus;
  • žiupsnelio druskos.

Sushi:

  • ~8 Jūros dumblių lapų (NORI);
  • Japoniškų krienų (WASABI);
  • Sojų padažo;
  • Marinuoto imbiero;
  • Mėgstamų ingredientų įdarui (avokado, agurko, lašišos, tuno, krabų lazdelių ir pan.)
  1. Ryžius gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu arba kelis kartus perplauti dubenyje, kol vanduo taps skaidrus.
  2. Ryžius supilti į puodą kartu su vandeniu ir užvirinti. Virti uždengtame puode ~8 min. ant kaitrios ugnies, vėliau sumažinti ugnį ir dar virti apie 10 min. Išvirus, puodą nukaisti ir palikti pusvalandžiui pastovėti.
  3. Per tą laiką ryžių actą sumaišyti su cukrumi ir druska.
  4. Po pusvalandžio ryžius sudėti į dubenį, juos užpilti acto ir cukraus mišiniu ir gerai išmaišyti. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  5. Kol vėsta ryžiai, juostelėmis susipjaustyti mėgstamus ingredientus įdarui.
  6. Ant stalo prieš save pasidėti bambukinį kilimėlį, ant jo padėti jūros dumblių lapą. Vandeniu suvilgytomis rankomis paimti saujelę ryžių ir jais tolygiai paskirstyti visą lapo paviršių, paliekant viršuje 1 cm pločio neuždengtą nori lapo kraštą.
  7. Lapo centre ant ryžių horizontaliai išdėlioti norimus ingredientus, rneužklotą nori lapo kraštą suvilgyti vandeniu ir bambukinio kilimėlio pagalba susukti sušio suktinuką. Tą patį kartoti su likusiais ryžiais.
  8. Paruoštus suktinukus supjaustyti sudrėkintu peiliu. Patiekti su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s