Varškės spurgos

Dingau. Ir vėl grįžau. O išėjo čia taip dėl to, kad vasara labai sunki ir užimta buvo. Darbas ir kiti keli projektai, o po to ir universitetas dar prisidėjo. Nei papildyti tinklaraštį nebuvo laiko, nei namuose gaminti. Kad namie tai nebūdavau visai! Tai va.

Naminis maistas pats geriausias. Visada taip sakiau ir, tikriausiai, visada sakysiu. Nostalgija irgi gerai. Tai šįkart nieko ypatingo. Kaip tik paprasta ir visų mėgstama. Varškės spurgos. Vaikystės maistas juk! Bet tinkamai, skaniai iškeptos tai gali vienas geriausių desertų būti. Tai ir buvo man. Aišku, kad skaniausios dar šiltos. Tuomet traškios išorėj, o minkštos viduj būna. Bet skanios ir atvėsusios. Didžiąją dalį nunešiau į svečius, patiko visiems. O kitą rytą valgėm prie kavos, irgi nesiskundėm. Elementarus, nesudėtingas receptas ir baisiai skanu. Išbandykit kadanors tikrai!

Reikės:

  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 190 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio sodos
  • Žiupsnelio drukos
  • 1 l aliejaus
  • miltelinio cukraus
  1. Varškę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus sumaišytus su soda ir druska. Viską gerai išmaišyti.
  2. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų.
  3. Vandeniu suvilgytomis rankomis atgnybti po graikiško riešuto dydžio tešlos gabalėlį ir suformuoti apvalias spurgas. Jas virti įkaitintame aliejuje apie 5 minutes, kol apskrus.
  4. Iškepusias spurgas nusausinti popieriniu rankšluoksčiu, palaukti, kol atvės ir apibarstyti milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s