Kalėdinis cheesecake’as su karšto vyno želė

Reikės:

Pagrindui

  • 200 g sausainių (naudojau “Selga“);
  • 80 g tirpinto sviesto;
  • 1 a.š. meduolių prieskonių mišinio (nebūtina).

Sūrio masei

  • 500 g kreminio sūrio (Mascarpone, Ricotta, “Philadelphia“ ar kreminė varškė);
  • 400 ml. plakamosios grietinėlės (35-36% rieb.);
  • 170 g cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 3-4 a.š. želatinos;
  • 50 ml vandens;
  • 1 apelsino;
  • 1/2 citrinos.

Karšto vyno želė

  • 1 pak. spanguolių ar vyšnių skonio želė;
  • 300 ml. karšto vyno.
  1. Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su sviestu bei prieskoniais. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą 15-20 min.
  2. Citrinos ir apelsino žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis. Sumaišyti kartu su vandeniu, įmaišyti želatiną ir palikti brinkti 7-10 min. išbrinkusią želatiną pašildyti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol granulės ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  3. Kreminį sūrį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tada supilti grietinėlę ir išplakti iki standaus kremo. Plona srovele ir pastoviai plakant į kremą supilti ir želatiną.
  4. Paruoštą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
  5. Per tą laiką pasiruošti karšto vyno želė – į puodą supilti karštą vyną ir pašildyti (neužvirinti!!!), suberti želė miltelius ir maišyti, kol granulės ištirps ir taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  6. Ant sustingusio sūrio sluoksnio supilti atvėsintą karšto vyno želė. Grąžinti atgal į šaldytuvą 2-3 val., kol želė sustings.

Skanaus!

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s