Kreminių grybų skrebutis su be lukšto virtu kiaušiniu

Reikės:

  • 4 riekelių duonos (Sourdough, Ciabatta ar kt.)
  • 400 g. pievagrybių ar kitų grybų
  • 1 skilt. česnako
  • 1 v.š. aliejaus kepimui
  • 2 v.š. grietinės
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • šviežio čiobrelio
  • svogūnų laiškų ar laiškinio česnako
  • 4 kiaušinių
  • 50 ml. Obuolių acto.
  1. Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis, česnaką susmulkinkite.
  2. Keptuvę įkaitinkite aliejų ir sudėkite pievagrybius su česnaku. Kepkite, kol lengvai apskrus.
  3. Apskrudusius pievagrybius nukelkite nuo ugnies ir iškart įmaišykite grietinę. Pagardinkite druska, maltais pipirais, šviežiu čiobreliu ir smulkintais svogūnų laiškais.
  4. Į gilų, vidutinio dydžio puodą supilkite 2l vandens ir 50ml acto. Užvirinkite. Užvirinus, ugnį primažinkite ir įmuškite kiaušinius. Virkite 3-4 min., kol baltymas bus išviręs, tačiau trynys liks dar skystas. Išvirusius kiaušinius nusausinkite – sudėkite ant popierinio ranksluosčio.
  5. Duoną paskrudinkite, ant viršaus tolygiai paskirstykite kreminių grybų mišinį ir uždėkite po be lukšto virtą kiaušinį.
  6. Skrebučius papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Įrašo “Kreminių grybų skrebutis su be lukšto virtu kiaušiniu” komentarai: 5

Komentuoti: Sigita Val Atšaukti atsakymą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s