Naminė granola su klevų sirupu ir jūros druska!

Ar mėgstat granolą? Aš labai! Ir pagaliau pagaliauuuuu atradau pačią geriausią granolą iš visų! Privalau pasidalint, ne kitaip.

Jei mėgstat sweet and salty dalykus, tai turėtu patikti tikrai! Saldinta natūraliu klevu sirupu, o jo salduma subalansuoja jūros druska, lyg ir sūdytos karamelės skonį suteikia. Be to, nėra jokio pridėtinio cukraus, rafinuoto aliejaus ir pan. Manau, i sveikesnio maisto kategorija ši granola tikrai patektu. Ir 100% veganams tinkanti, kas visada yra labai smagu.

O naudoju šia granola visaip. Su graikišku jogurtu, pienu, kartais dedu ant chia pudingo dėl tekstūros. Žodžiu, tikrai įvairiai. Ir laikau sandariai, kambario temperatūroj iki dvieju savaičiu ir nesuku sau galvos. Na tikrai gera pusryčiu, sveikesnio deserto ar užkandžio altenatyva!


Reikės:

  • 220 g. avižinių dribsnių;
  • 100 g. graikinių riešutų;
  • 50 g. moliūgų sėklų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 50 g. kokosų aliejaus;
  • 150 g. natūralaus klevų sirupo;
  • 70 g. goji ar kitų džiovintų uogų ar vaisių;
  • 1/2 a.š. smulkios jūros druskos.
  1. Avižinius dribsnius sumaišykite su graikiniais riešutais, moliūgų sėklomis ir cinamonu.
  2. Atskirame dubenyje ištirpinkite kokosų aliejų ir įmaišykite klevų sirupą. Paruoštą sirupą supilkite ant avižinių dribsnių mišinio ir gerai išmaišykite.
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardelės sukrėskite paruoštą masę ir tolygiai paskirstykite. Kepkite įkaitintoje 150°C orkaitėje 40-45 min., pamaišydami kas 15-20 min., kol tolygiai apskrus.
  4. Dar karštus skrudintus avižinius dribsnius sumaišykite su goji ar kitomis džiovintomis uogomis ir jūros druska. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir sudėkite į sandarų indą.
  5. Paruoštą granolą patiekite su graikišku jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis trintomis, šiek tiek saldintomis, uogomis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s