Veganiški amerikietiški blyneliai!

Jei kasnors skaitė šį leisgyvį tinklaraštį anksčiau, tai tikriausiai žino, jog kažkada, seniai seniai, amerikietiški blyneliai čia buvo TOP’as. Kepiau juos dar būdama mokykloj kažkelintokė! Tai tikrai labai seniai. Ir baisiai populiarus tas receptas buvo tuomet. Žodžiu, nostalgija šiokia tokia rašant šį post’ą apima tikrai.

Kadangi anksčiau, prieš kokius keturis metus, čia aprašyta veganiška mano savaitė įtakojo, kad iki šiol nelabai dažnai pas mane namuose galima rasti kiaušinių ar karvės pieno (ir tai, jog per visus darbus pamirštu aš juos, kad turiu, ir dažniausiai tenka išmest 😦 ) , o savaitgaliauti aš noriu normaliai, kaip žmogus, pradedant su skaniais pusryčiais, hellooooo?? Tai va taip va atsiranda veganiškų amerikietiškų blynelių receptas!

Tai patys skaniausi, paprasčiausi ir puriausi ir visokie kitokie -iausi veganiški blyneliai, kuriuos teko ragaut. Baisiai panašūs į tuos, kuriuos kepdavau anksčiau. Šioks toks kriminalas be klevų sirupo juos ragauti, bet šiaip jau geri jie su viskuo.

Reikės:

  • 190 g. kvietinių miltų;
  • 2 v.š. krakmolo;
  • 1 v.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 3 v.š. cukraus, agavų ar klevų sirupo;
  • 1 v.š. obuolių acto;
  • 250 ml. augalinio pieno (migdolų ar sojų tinka labiausiai)
  • 4 v.š. saulėgrąžų ar rapsų aliejaus.
  1. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišykite tarpusavyje.
  2. Į sausų ingredientų mišinį supilkite visus likusius produktus. Išmaišykite iki vientisos, ganėtinai tirštos kreminės konsistencijos.
  3. Ant mažos ugnies įkaitinkite sausą, nepridegančią keptuvę.
  4. Į keptuvę pilkite tešlos (vienam blyneliui  apie 2 v.š.) ir kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai. Tuomet apverskite.
  5. Iškepusius blynelius valgyti iš karto! Su klevų sirupu ir uogomis žiauriai skanu !

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s