Granola su klevų sirupu ir jūros druska

Naminė granola visada yra labai gerai! O ši su klevų sirupu ir jūros druska 🖤 Jei mėgstat sweet & salty, turėtų tikrai patikti! Beje, be pridėtinio cukraus, rafinuoto aliejaus ir veganiška, kas visada yra labai smagu!


Reikės:

  • 220 g. avižinių dribsnių;
  • 100 g. graikinių riešutų;
  • 50 g. moliūgų sėklų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 50 g. kokosų aliejaus;
  • 150 g. natūralaus klevų sirupo;
  • 70 g. goji ar kitų džiovintų uogų ar vaisių;
  • 1/2 a.š. smulkios jūros druskos.
  1. Avižinius dribsnius sumaišykite su graikiniais riešutais, moliūgų sėklomis ir cinamonu.
  2. Atskirame dubenyje ištirpinkite kokosų aliejų ir įmaišykite klevų sirupą. Paruoštą sirupą supilkite ant avižinių dribsnių mišinio ir gerai išmaišykite.
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardelės sukrėskite paruoštą masę ir tolygiai paskirstykite. Kepkite įkaitintoje 150°C orkaitėje 40-45 min., pamaišydami kas 15-20 min., kol tolygiai apskrus.
  4. Dar karštus skrudintus avižinius dribsnius sumaišykite su goji ar kitomis džiovintomis uogomis ir jūros druska. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir sudėkite į sandarų indą.
  5. Paruoštą granolą patiekite su graikišku jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis trintomis, šiek tiek saldintomis, uogomis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: