Naminė granola visada yra labai gerai! O ši su klevų sirupu ir jūros druska 🖤 Jei mėgstat sweet & salty, turėtų tikrai patikti! Beje, be pridėtinio cukraus, rafinuoto aliejaus ir veganiška, kas visada yra labai smagu!
Reikės:
- 220 g. avižinių dribsnių;
- 100 g. graikinių riešutų;
- 50 g. moliūgų sėklų;
- 1 a.š. cinamono;
- 50 g. kokosų aliejaus;
- 150 g. natūralaus klevų sirupo;
- 70 g. goji ar kitų džiovintų uogų ar vaisių;
- 1/2 a.š. smulkios jūros druskos.
- Avižinius dribsnius sumaišykite su graikiniais riešutais, moliūgų sėklomis ir cinamonu.
- Atskirame dubenyje ištirpinkite kokosų aliejų ir įmaišykite klevų sirupą. Paruoštą sirupą supilkite ant avižinių dribsnių mišinio ir gerai išmaišykite.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardelės sukrėskite paruoštą masę ir tolygiai paskirstykite. Kepkite įkaitintoje 150°C orkaitėje 40-45 min., pamaišydami kas 15-20 min., kol tolygiai apskrus.
- Dar karštus skrudintus avižinius dribsnius sumaišykite su goji ar kitomis džiovintomis uogomis ir jūros druska. Atvėsinkite kambario temperatūroje ir sudėkite į sandarų indą.
- Paruoštą granolą patiekite su graikišku jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis trintomis, šiek tiek saldintomis, uogomis.