Sūdytos karamelės tinginys

Pamenu, gyvendama Škotijoje, retkarčiais kolegoms, draugams ar pan. pagamindavau kažką lietuviško ar man bent jau įprasto, o jiems dar negirdėto. Šiaip dėl įdomumo. Pavadinimai buvo smagiausia dalis, pvz. varškės pyragas pramintas buvo lithuanian cheesecake ir nieko pakeist negalėjau! Prilipo labai (: O bet tinginys kaip? “Biscuit cake“? Kažkur dar google’indama radau ir tokį kaip “Lazy man’s cake“. Ar yra koks oficialus pavadinimas angliškai, kažin?

Ir neeee, tai nėra pats didžiausias kulinarinis šedevras ir, tikriausiai, pusę iš mūsų gal net ir užsimerkę tą tinginį padarytu. Bet šįkart ne apie tai, dalinuos vardan gražių prisiminimų, nostalgijos ir sweet and salty yra pati geriausia kombinacija ever! Va taip 🙂

Reikės:

  • 360 g. sausainių (“Gaidelis“);
  • 1 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno;
  • 200 g. nesūdyto sviesto;
  • 1/2 – 1 a.š. druskos;
  • 100 g. skrudintų žemės riešutų;
  • 100 g. šokolado papuošimui (juodo ar pieniško – nesvarbu);
  • 1 v.š. neutralaus aliejaus;
  • Smulkintų riešutų papuošimui.
  1. Sausainius susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Ant silpnos kaitros sviestą ištirpinti su kondensuotu karamelizuotu pienu iki vientisos masės, suberti druską ir maišyti, kol nesijaus druskos kristalų.
  3. Sausainius sumaišyti su karamelizuoto pieno ir sviesto mišiniu bei skrudintais žemės riešutais. Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą, tolygiai paskirstyti ir suslėgti. Statyti į šaldytuvą 3-4 h. arba per naktį, kol sustings.
  4. Papuošimui – šokoladą ištirpinti su aliejumi garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos, žvilgančios masės.
  5. Sustingusį tinginį išimti iš formos, ant viršaus tolygiai užpilti šokoladą. Viršų papuošti skrudintais žemės riešutais ir statyti atgal į šaldytuvą dar pusvalandžiui ar valandai, kol šokoladas sustings.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: