Sūrio pyragas su karamele

Ku kū! Nors puslapis ir buvo pradingęs, o bet tačiau, sugalvojau, jog gražinsiu vis dėlto patį populiariausią masterpiece’ą ever, sulaukusį daugiausiai žinučių “ei, o tai kur tas cheesecake dingo!?“
Aš jau nepamenu, koks jo buvo pavadinimas, bet trumpai tariant tai čia cheesecake’as su karamele. Gal taip ir vadinos? Nebežinau 🙂
Tik keli pakeitimai, tik rekomenduotini: sausainių pagrindas darytas perpus mažesnis, į karamelę įberiau druskos dėl salted caramel efekto ir skrudinti žemės riešutai ant viršaus, na nes tinka!


Reikės:
• 400 g. sausainių;
• 160 g. sviesto;
• 500 g. kreminio sūrio (mascarpone, tinka ricotta, philadelphia ar kt.);
• 200 g. grietinės;
• 170 g. cukraus;
• 2 v.š. kvietinių miltų;
• 4 kiaušinių.

Karamelei:
• 100 g. sviesto;
• 400 g. karamelizuoto sutirštinto pieno;

  1. Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir, spaudžiant sausainių masę prie formos kraštų, suformuoti krepšelį. Tada kepti įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol lengvai apskrus.
  2. Per tą laiką kreminį sūrį sumaišyti su grietine, cukrumi ir miltais. Po vieną įmaišyti ir kiaušinius iki vientisumo.
  3. Ant iškepusio sausainių krepšelio supilti sūrio įdarą, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į orkaitę kepti, kurios temperatūra turėtų būti sumažinta iki 160 laispnių. Kepimas gali užtrukti nuo 40 minučių iki valandos ar daugiau, priklauso nuo pačios orkaitės ir kepimo formos.
  4. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Desertą reikėtų atvėsinti išjungtoje orkaitėje, šiek tiek atidarius dureles, tada statyti į šaldytuvą pilnai atvėsti.
  5. Karamelei sviestą ištirpinti su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Karamelę supilti ant pyrago viršaus ir vėl visą sūrio pyragą vėsinti šaldytuve, kol karamelė sustings.

Vienas komentaras apie “Sūrio pyragas su karamele

  1. Atgalinis pranešimas: Baumkuchen – Sigita Cooks

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: