Ku kū! Nors puslapis ir buvo pradingęs, o bet tačiau, sugalvojau, jog gražinsiu vis dėlto patį populiariausią masterpiece’ą ever, sulaukusį daugiausiai žinučių “ei, o tai kur tas cheesecake dingo!?“
Aš jau nepamenu, koks jo buvo pavadinimas, bet trumpai tariant tai čia cheesecake’as su karamele. Gal taip ir vadinos? Nebežinau 🙂
Tik keli pakeitimai, tik rekomenduotini: sausainių pagrindas darytas perpus mažesnis, į karamelę įberiau druskos dėl salted caramel efekto ir skrudinti žemės riešutai ant viršaus, na nes tinka!

Reikės:
• 400 g. sausainių;
• 160 g. sviesto;
• 500 g. kreminio sūrio (mascarpone, tinka ricotta, philadelphia ar kt.);
• 200 g. grietinės;
• 170 g. cukraus;
• 2 v.š. kvietinių miltų;
• 4 kiaušinių.
Karamelei:
• 100 g. sviesto;
• 400 g. karamelizuoto sutirštinto pieno;
- Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir, spaudžiant sausainių masę prie formos kraštų, suformuoti krepšelį. Tada kepti įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol lengvai apskrus.
- Per tą laiką kreminį sūrį sumaišyti su grietine, cukrumi ir miltais. Po vieną įmaišyti ir kiaušinius iki vientisumo.
- Ant iškepusio sausainių krepšelio supilti sūrio įdarą, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į orkaitę kepti, kurios temperatūra turėtų būti sumažinta iki 160 laispnių. Kepimas gali užtrukti nuo 40 minučių iki valandos ar daugiau, priklauso nuo pačios orkaitės ir kepimo formos.
- Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Desertą reikėtų atvėsinti išjungtoje orkaitėje, šiek tiek atidarius dureles, tada statyti į šaldytuvą pilnai atvėsti.
- Karamelei sviestą ištirpinti su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Karamelę supilti ant pyrago viršaus ir vėl visą sūrio pyragą vėsinti šaldytuve, kol karamelė sustings.
