Marinuoti raudonieji svogūnai

Kodėl dažniausiai restoranuose maistas skanesnis nei namie? Galim ir padiskutuoti. Bet. Manau, iš patirties tiesiog rašau, jog kažkur tai nulemia produktų kokybė, kažkur gaminimo technika, dar kažkur įdomesni skonių deriniai. Visaip. Tačiau restorane mes tiek smulkmenų turim! Visokių marinuotų, karamelizuotų, džiovintų dalykų ar tai padažų prisiruošiam. Ir tada gaminam – žiupsnelis to, šlakelis ano, truputi šito ar tai kito. Milijonas dalykų viename patiekale ir voilà! Sukuriam kažkokį tai skonių žaismą ir būna wow.

Todėl nusprendžiau pradėti pasakoti apie tokius kaip ir ekstra dalykus, kuriuos dažnai turiu ir savo virtuvėje ir kurie labai padeda paturbinti patiekalus net ir namie. O šitas tai išvis! Koks paprastas. Bet, tarkime, kad ir paprastą burgerį, wrap’ą ar ką kitą padaro jau ir ne tokį nuobodų. Kaip aš sakau, charakterį suteikia. 😀

Marinuotus svogūnus sandariai galima laikyti šaldytuve ir kokią savaitę, bet siūlyčiau turėti kuo šviežesnius. O jei svogūnai ewww, tai galima tokiu pat būdu ir kitas daržoves marinuoti – morkas, agurkus ir pan. Galima ir mix’ą daržovių pasidaryti! Žoleles, įvairius prieskonius galima panaudoti taip pat. Na fantazija juk Jūsų!

Reikės:

  • 150g. raudonuju svogūnu;
  • 125g. obuoliu acto;
  • 125g. vandens;
  • 1a.š. druskos;
  • 1 v.š. cukraus
  1. Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti į 400-500ml. stiklainį.
  2. Acta, vandenį, druska ir cukru užvirinti, supilti ant svogūnu. Atvėsinti kambario temperatūroje.
  3. Atvėsinus, sandariai uždaryti ir statyti į šaldytuva 3h., tačiau geriausia palaikyti per naktį.

Vienas komentaras apie “Marinuoti raudonieji svogūnai

  1. Atgalinis pranešimas: Nachos! – Sigita Cooks

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: