Nachos!

Vat šie nachos jau tapo mano firminiais! Mano go-to užkandis visada bet kokia proga, ar tai patingiu šiek tiek, ar laiko nėra. Būna, gaunu ir specialų užsakymą būtent tik jiems.

Gal dar ir atrodo, jog viską čia ilgai ir nuobodžiai gaminti reikia, bet viskas taaaaip paprasta. Galima susisukti ir per 15min. tikrai. Ir vietoj vegetariškos versijos galima sugalvoti ir kažką kita. Bet nežinau, niekad nesulaukiau kritikos, kad kas čia per nesąmonė. Nes būna visada wooow, kaip skanu, jėga, duok receptą. Tai vat ir duodu! 😀

Reikės:

  • 180g. kukurūzų traškučių (“tortilla/nacho chips“);
  • 100g. čederio sūrio;
  • 200g. konservuotų pupelių;
  • 100g. konservuotų kukurūzų;
  • 2 v.š. majonezo;
  • Gvakamolės;
  • Pomidorų salsos;
  • Kalendros;
  • Marinuotų raudonųjų svogūnų.

Gvakamolei:

  • 2 vidutinio dydžio avokadų;
  • 1/2 – 1 žaliosios citrinos sulčių;
  • Kelių šakelių kalendros;
  • Žiupsnelio druskos.

Pomidorų salsai:

  • 2 pomidorų;
  • 1/3 raudonojo svogūno;
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių;
  • Kelių šakelių kalendros;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių.
  1. Čederio sūrį sutarkuoti, gerai nusausinti kukurūzus bei pupeles. Majonezą sumaišyti su šlakeliu vandens dėl skystesnės konsistencijos.
  2. Pusę kukurūzų traškučių tolygiai paskleisti po kepimo popieriumi išklotą skardą, tuomet lengvai apšlakstyti majonezu, tolygiai paskirstyti pusę turimų pupelių ir kukurūzų, apibarstyti čederio sūriu. Viską kartoti dar kartą su likusiais ingredientais.
  3. Paruoštus nachos kepti įkaitintoje 180 laispnių karščio orkaitėje apie 10min, kol išsilydys sūris.
  4. Gvakamolei – avokadų masę sutrinti šakute, apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis ir sumaišyti su smulkinta kalendra bei druska.
  5. Salsai – pomidorus perpjauti pusiau, išsklobti sėklytes ir supjaustyti smulkiais kubeliais kartu su raudonuoju svogūnu. Sumaišyti su žaliosios citrinos sultimis, smulkinta kaledra, druska, pipirais bei aitriųjų paprikų dribsniais.
  6. Ant iškeptų nachos šaukšteliu išdėlioti paruoštos gvakamolės, tolygiai paskirstyti salsa, marinuotus raudonuosius svogūnus bei paplėšyti šviežios kalendros.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: