Varškėčiai

Jau su kuo man labiausiai nesiseka, aplamai, apie virtuvės reikalus rašant, tai lietuviška virtuvė. Net gėda! Iš desertų gaaal šį bei tą ir padaryčiau, bet visa kita, deja, kosmosas man. Gal ir dėl to, kad nesidomiu labai, nemeluosiu.

Bet varškėčiai tai visai kas kita. Vienas iš favoritų! Ir baisiai norėjau gerus išmokti daryti, kad būtų ne tik kad “ai nū skanu, gerai, valgoma“, o kad būtų “wow, kokie purūs, skanūs, vat šitie tai vieni geresnių!“. Ir po ilgų ieškojimų, konsultacijų, kančių ir bandymų, pagaliaaaaau galiu pasakyt, kad tikrai dabar jau gerai. Ir labai džiaugiuos. Tai vat taip 🙂

Reikės:

  • 550 g. trintos varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 70g. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 150 g. kvietinių miltų (+ varškėčių formavimui);
  • Aliejaus kepimui.
  1. Varškę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei miltais. Masė turi būti tiršta, tačiau vis dar maišoma šaukštu. Palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 15 min, kol šiek tiek sutirštės.
  2. Paruoštą tešlą išversti ant ganėtinai gausiai miltais pabarstyto stalo ir suformuoti ritinį, padalinti į 10-12 lygių dalių. Suformuoti apvalius varškėčius, suformavus apvolioti juos miltuose.
  3. Ant vidutinės kaitros įkaitinti keptuvę ir įpilti šiek tiek aliejaus. Paruoštus varškėčius kepti ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.

3 komentarai apie “Varškėčiai

  1. Sveiki! Man varškėčiai iki šiol yra sunkiausiai įveikiamas patiekalas:D tai per skysta gaunasi, tai per daug miltų. Gal galit patarti kokią naudojate varškę šiam receptui? Taip pat ir kokios konsistencijos – šlapesnę ar visai sausą? Ačiū iš anksto!

    Patinka

    1. Labas! 🖤 būtent, laaabai priklauso nuo varškės tikrai viskas! Šiam receptui konkrečiai reikėtų trintos varškės, tai galima grūdeliai esančią susitrinti blenderiu iki kremiškumo arba tiesiog tuose mažuose pakeliuose esančią varškę naudoti 🙂 tešla bus ganėtinai limpanti prie rankų, nemeluosiu. Bet taip jau čia turi būti! Tikiuos, kažkokiu būdu padėjau 😉

      Patinka

  2. Atgalinis pranešimas: Citrinų kremas – Sigita Cooks

Komentuoti: Lina Atšaukti atsakymą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: