Baumkuchen

Sename puslapyje buvo keli tokie įrašai, kurių niekas neišstumdavo iš TOP’ų. Vienas iš jų buvo cheesecake’as su karamele (jau apie jį papasakojau čia). Kitas – baumkuchen. Man rodos, net ir leidau kažkokiai tai knygai šį receptą publikuoti, nes tikrai tuomet buvo labai populiarius.

Ir pabandžiau aš jį po kažkur tai keturių metų pertraukos vėl iškepti. Ir žinot ką? Turėjau prie ko prikibti! Visų pirma, receptas prasideda – 10 kiaušinių, 400g. sviesto, 400g. cukraus….. helloooo! Iš kur tokie kiekiai!? Tikriausiai, turėjau tuomet kokią nors rezervaciją ar ką, kad tokių nesąmonių prirašiau. Kitas dalykas, na, sausoka buvo. Tai šiek tiek pakeičiau receptūrą, sumažinau perpus, šimto sluoksnių nedarau, tik 5-6 iškepu, jog kuo mažiau būtų orkaitėje ir nesausėtų. Ir voilà – neblogai visai! Beje, skaniausias jis po paros ar dviejų, jei tvarkingai ir gerai supakuotas būna – minkštesnis tampa. Enjoooooy!

Reikės:

  • 220g sviesto;
  • 200g cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 150g. grietinės;
  • 150g. kvietinių miltų;
  • 100g. krakmolo;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;

Papuošimui:

  • 150g. Juodojo šokolado;
  • 1 v.š. neutralaus aliejaus;
  • 100g. graikinių riešutų.
  1. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Į baltymus berti žiupsnelį druskos ir plakti iki standžių putų.
  2. Kambario temperatūros sviestą išplakti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Plakti iki kol masė pabals, taps puri ir nesijaus cukraus kruopelių. Įmaišyti grietinę.
  3. Į sviesto plakinį persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti.
  4. Dalimis atsargiai įmaišyti ir išplaktus baltymus. Nepermaišyti, jog tešla neprarastų purumo.
  5. Į formą, išklotą kepimo popieriumi, dėti kelis šaukštus paruoštos tešlos. Paskirstyti po visą formos dugną. Kepti pačiame orkaitės viršuje 230 laipsnių karščio gerai įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Orkaitės kepimas tik iš viršaus būtų idealu, jei yra galimybė.
  6. Pirmam sluoksniui apskrudus, ant jo vėl plonai užtepti tešlos ir kepti toliau. Procesą kartoti su visa likusia tešla.
  7. Iškepusį pyragą atvėsinti.
  8. Papuošimui – šokoladą ištirpinti su 1 v.š. aliejaus ir tolygiai aplieti paruoštą pyragą. Viršų papuošti riešutais ir palikti pastovėti kambario temperatūroje apie valandą, kol šokoladas sustings.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: