Citrinų kremas

Dar vienas ekstra pagalbininkas, kaip paturbinu patiekalus namie – citrinų kremas! Mano taip labai išgirtiems varškėčiams tinkamas (papasakojau apie juos čia), ir prie blynelių kokių, net su granola jį naudoju. Jei dar į iškaitintą kokį nors stiklainėlį supylus, tai gali virš dviejų savaičių galioti! Bet o kam? 😀 ir taip labai greitai susinaudoja, tikrai!

Reikės

  • 100 ml. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 160g. cukraus;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 1 v.š. citrinos žievelės;
  • 100 g. šalto sviesto.
  1. Citrinų sultis, cukrų, kiaušinių trynius sumaišyti puode, virti ant silpnos ugnies pastoviai maišant, kol užvirs. Užvirus, dar pavirti apie 10min., kol šiek tiek sutirštės.
  2. Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais.
  3. Sviestą dalimis ir citrinos žievelę įmaišyti į kremą, kol sviestas ištirps ir taps vientisa masė.
  4. Paruoštą kremą supilti į indą ar stiklainį, atvėsinti kambario temperatūroje, tuomet statyti į šaldytuvą valandai ar dviem, kol sutirštės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: