Varškės sūreliai

Paaaagaliau prisiruošiau parašyt apie dar vieną iš savo favoritų. Labai kažko daug nepasakosiu, jau taip ir aišku, kad homemade visada bus geriau. Visada.

Tik keli niuansai – pusriebė varškė šiek tiek labiau tinka, nei liesa. Galima ir ją naudoti, bet nebus tokie kreminiai. Taip ir sufail’inau paskutinį kartą juos begaminant. Saldiklio galima dėti ir daugiau, aš dedu tik tarp kitko, nes ir taip šokoladas saldus bei liofilizuotos uogos. O visa kita labai paprasta. Ir tikrai verta pažaist virtuvėj ir pasidaryt tokius dalykus pačiam, be jokių abejonių.

Reikės:

  • 500 g. varškės;
  • 80 g. nerafinuoto kokosų aliejaus (galima naudoti sviestą);
  • 70 – 100 g. medaus, agavų ar klevų sirupo arba cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.

Šokoladiniam glaistui:

  • 250 g. juodojo šokolado;
  • 1 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • Liofilizuotų uogų ar riešutų (naudojau liofilizuotas avietes).
  1. Virtuviniu kombainu ar blenderiu sutrinti varškę iki kreminės konsistencijos.
  2. Kokosų aliejų ištirpinti, įmaišyti į varškę kartu agavų sirupu (ar kitu saldikliu) ir vaniliniu cukrumi.
  3. Masę supilti į pailgą (duonai ar keksui kepti skirtą) formą, tolygiai paskirstyti ir statyti į šaldiklį apie 1h. arba kol pilnai sustings.
  4. Šokoladą ištirpinti kartu su kokosų aliejumi garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
  5. Sustingusią varškę karštu peiliu supjaustyti į 10-12 batonėlių ir aplieti šokoladu, viršų iš karto papuošti liofilizuotomis avietėmis, kol nesustingo šokoladas.
  6. Paruoštus batonėlius statyti į šaldytuvą bent valandai ar dviem, kol varškės sluoksnis atšils ir taps kreminis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: