Žemės riešutų sviesto batonėliai

Ilgai galvojau, kaip pavadinti šiuos batonėlius. Iš pradžių, maniau, gerai, čia kažkas panašaus į sveikuoliškus “Snickers“ batonėlius. Bet. Aiiii. Gal šįkart paprasčiau. Tebūnie tai bus tiesiog žemės riešutų sviesto batonėliai!

Tai tokie batonėliai su žemės riešutų sviesto “nuga“, sūdyta datulių karamele ir juoduoju šokoladu. Ne tik sveikesni, tačiau ir skanesni nei kokie nors pirktiniai, tiesą pasakius. Ir be pridėtinio cukraus (neskaičiuojant šokolado, nebent naudosit becukrį), ir veganiški, be jokio gliukozės-fruktozės sirupo ar kitų nesamonių. Gaminu aš juos jau kokius tris ar keturis metus, tai galiu sakyt užtikrintai, kad iš visų bandytų ar sukurtų jie patys geriausi.

Reikės:

  • 240 g. žemės riešutų sviesto;
  • 100 g. datulių;
  • 5 v.š. klevų sirupo;
  • 2 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • Sauja skrudintų žemės riešutų ar kitų mėgstamų riešutų ar sėklų.

Datulių karamelei:

  • 200 g. datulių;
  • 50 ml. vandens;
  • 4 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 1/2 a.š. himalajų druskos.

Šokolado sluoksniui:

  • 150 g. juodojo šokolado;
  • 1 v.š. nerafinuoto kokosų aliejaus.
  1. Datules tiek karamelei, tiek “nugai“ palaikyti karštame vandenyje apie 20min., kol suminkštės. Nusausinti.
  2. Į blenderį sudėti žemės riešutų sviesta, išmirkytas datules, klevų sirupą ir ištirpintą kokosų aliejų. Sumalti iki vientisos masės.
  3. Gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą (duonai ar keksui skirtą) formelę, tolygiai paskirstyti, gerai suspausti ir statyti į šaldytuvą, kol bus ruošiama datulių karamelė.
  4. Datulių karamelei išmirkytas datules, vandenį, ištirpintą kokosų aliejų ir himalajų druską sudėti į blenderį ir sumalti iki vientisumo. Karamelė turi tapti kreminės konsistencijos, jei karamelė per tiršta – įpilti dar šiek tiek vandens.
  5. Ant žemės riešutų sviesto “nugos“ supilti paruoštą karamelę, tolygiai paskirstyti, viršų apibarstyti smulkintais žemės riešutais ar kitais riešutais / sėklomis ir dėti į šaldiklį valandai ar dviem sustingti.
  6. Šokoladą ištirpinti kartu su kokosų aliejumi garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
  7. Sustingusią masę supjaustyti norimo dydžio batonėliais (aš dalinu į 10-12 dalių) ir aplieti šokoladu. Šokoladas turi sustingti beveik iš karto, tačiau jei tai neįvyksta – statyti į šaldytuvą dar valandai, kol sustings.
  8. Paruoštus batonėlius laikyti šaldytuve apie savaitę, o šaldiklyje jie išsilaikys ir apie mėnesį.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: