Veganiški “Bounty“

Jaaaau trečias post’as iš eilės apie visokiausius sveikuoliškesnius batonėlius. Ir tikrai ne paskutinis, deja! Netyčia prisiminiau, kad labai jau man patinka juos gaminti. O šiuos jau kurį laiką darau. Ir labai įvairiai, visokiausius kitus būdus išbandžiau. Bet. Na kažkaip šis man patiko labiausiai. Tiesiog anksčiau darydavau viską lygiai taip pat, tik naudodavau paprastą kondensuotą pieną, bet draugams veganams tokio varianto pasiūlyt negalėčiau juk. O dabar galiu! Ir sveikiau gal šiek tiek? Betkokiu atveju, vieni geresnių, bent jau man. Ir nėra sunku pagaminti, tai išvis hooray!

Reikės

  • 250g. kokosų drožlių;
  • 400ml. kokosų pieno;
  • 130g. agavų sirupo (ar medaus/klevų sirupo ir netgi cukraus);
  • 20g. nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.

Šokoladiniam glaistui:

  • 200g. juodojo šokolado;
  • 1 a.š. nerafinuoto kokosų aliejaus.
  1. Pasigaminti kokosų kondensuotą pieną – kokosų pieną kartu su agavų sirupu kaitinti ant vidutinės ugnies karts nuo karto permaišant, kol sutirštės ir nugaruos maždaug per pusę (turi likti ~250g. kondensuoto pieno). Sudėti kokosų aliejų, žiupsnelį druskos ir išmaišyti. Atvėsinti.
  2. Paruoštą kondensuotą pieną sumaišyti su kokosų drožlėmis. Tuomet suformuoti batonėlius ar saldainius, statyti į šaldiklį apie valandą, kol sustings.
  3. Šokoladą ištirpinti kartu su kokosų aliejumi garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ir aplieti saldainius.
  4. Saldainius palikti kambario temperatūroje apie pusvalandį ar statyti į šaldytuvą valandai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: