Brigadeiro

Per karantiną dažnai kažkaip pagalvoju, kad seniai kažkur tai keliavau ir labai to trūksta. Pamenu, kaip prieš keturis metus tiesiog su vienu mažu lagaminu, nieko neplanuojant ir negalvojant, išskridau atostogų į Škotiją. Ir kaip netyčia grįžau tik po beveik metų. Būna visko juk!

Ir Brigadeiro primena man tuos laikus, kai UK dirbau viename braziliškame restorane kaip pastry chef. Jau prieš einant į interviu pagalvojau, na gerai, jau tikrai desertuose bus naudojamas tas jų taip mylimas kondensuotas pienas, o gal ir ne, gal tiesiog stereotipiškai galvoju. Bet taip ir buvo! Beveik visur jis arba dar dulche de leche. Aš tikrai nesiskundžiu, kas skaitot mano rašliavas ilgiau tai žino, kad jau su kuo kuo, bet su kondensuotu pienu problemų neturiu visai. Ypač ten dirbant supratau, kad labai jau universaliai galima jį naudoti.

Tai Brigadeiro, taip paprastai paaiškinus, tai šokoladiniai braziliški triufeliai. Na, šokoladiniai – karameliniai. Tradiciškai voliojami į tokius kaip šokoladinius pabarstukus, bet aš dažnai įvairiai darau – tai į kokosų drožles, tai į smulkintus riešutus ar natūralią kakavą apvolioju dar, nes jie baisiai saldūs. Bet geri!

Tai va. Apėmė nostalgija, kažkaip prisiminiau juos ir, pagalvojau, kad reikia pasidalinti. 😉

Reikės:

  • 400g. saldinto sutirštinto pieno;
  • 4 v.š. kakavos;
  • 2 v.š. sviesto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 50g. juodojo šokolado;
  • Šokoladinių pabarstukų, kokosų drožlių ar smulkintų riešutų papuošimui.
  1. Kondensuotą pieną, kakavą, sviestą ir druską sudėti į storadugnį puodą.
  2. Kaitinti ant vidutinės ugnies, pastoviai maišant, kol masė sutirštės ir atšoks nuo kraštų. Tuomet nukelti nuo ugnies, sudėti smulkintą juodąjį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps.
  3. Paruoštą masę sudėti į karščiui atsparų indą ir atvėsinti kambario temperatūroje.
  4. Atvėsinus, suvilgyti rankas sviestu ir formuoti norimo dydžio rutuliukus. Apvolioti šokoladiniuose pabarstukuose, kokosų drožlėse ar riešutuose.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: